Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Milliyet'e yalanlama

Dün Milliyet'te çıkan, ''Gerekli puanın yarısıyla öğretmen olarak atandı'' şeklindeki habere Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yalanlama geldi...


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bir gazetede ''Gerekli puanın yarısıyla öğretmen olarak atandı'' haberinde yer verilen iddiaların daha önce yalanlandığı belirtilerek, haber yapılırken bunun görmezden gelinmesinin iyi niyetle bağdaşmadığı bildirildi.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu haberde, CHP Milletvekili İsa Gök'ün, Beytullah Yağız isimli bir matematik öğretmeninin atamasına ilişkin soru önergesiyle TBMM gündemine getirdiği iddialara yer verildiği belirtildi.

Açıklamada, iddiaların 6 Aralık 2008 tarihinde başka bir gazetede ''Bakan Bey bu nasıl tayin'' başlığıyla bir sendikanın açıklamasına dayandırılarak haberleştirildiği hatırlatılarak, şunlar kaydedildi: ''Basın Müşavirliğimiz tarafından, aynı gün yapılan basın açıklaması ile söz konusu sendikanın iddiaları detaylı bir şekilde yalanlanmıştır. Bunun yanında 21 Aralık 2008 Pazar günü TBMM Genel Kurulu'nda Bakanlığımızın bütçe görüşmeleri sırasında muhalefet milletvekilleri tarafından konu tekrar gündeme getirilmiş ve Bakanımız tarafından ayrıntılı bir şekilde cevaplandırılmıştır.

Bütün bunlara rağmen CHP Milletvekili Sayın İsa Gök'ün, daha önce defaatle cevaplandırılmış ve yalanlanmış bir iddiayı tekrar gündeme getirmesi düşündürücüdür. Bu konuda sayın vekil ya gündemin çok gerisinde ve dışında kalarak Bakanlığımız ile ilgili gelişmeleri takip etmiyor ya da art niyetli çevrelerce kendisine ulaştırılan ancak ilgisi olmayan bir bilgiyi sorgulamadan soru önergesine konu etmiştir.

Konuyu haberleştiren gazetenin, bir siyasi parti milletvekiline ait iddiayı haberleştirmesine karşın, onun çok öncesinde yayınlanmış cevabı görmemezlikten gelmesi ise hiçbir iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Bu şekildeki bir gazetecilik medyanın güvenirliğine zarar vermektedir.''

Bakanlık 6 Aralıkta yaptığı açıklamayla, haberde adı geçen öğretmenin KPSS puanında bir değişiklik yapılmadığını ve öğretmenin göreve başlatılmasının atama değil, bir görevlendirme olduğunu bildirmişti.


haberler

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri