Milli Eğitim Bakanı'na açık mektup

Sayın Ömer DİNÇER'in “Motor gücünü yükseltip kaportayı hafiflettik” açıklaması üzerine, Ülkemizin eğitime gönül vermiş bir vatandaşı tarafından Sayın Ömer DİNÇER'e gönderilmek üzere sitemize gönderilen bu yorumları aşağıya çıkardık

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER’in “Motor gücünü yükseltip kaportayı hafiflettik” açıklaması üzerine, Ülkemizin eğitime gönül vermiş bir vatandaşı tarafından Sayın Ömer DİNÇER’e gönderilmek üzere sitemize gönderilen bu yorumları aşağıya çıkardık.

 

Sizce kim haklı?

 

 

Sayın bakanımız şu anda ülkemizin ihtiyaçları veya insanımızın beklentilerinin bir bölümüne de olsa cevap verecek değişiklikleri hayata geçirmek istemekte ve bunu kanıtlamaktadır. Bu durum Türkiye’deki % 5'lik bir çığırtkan grubun menfaatlerini yok ederek belki de % 95'lik düzgün insanımızın ve % 100'lük çocuklar-gençlerin işini kolaylaştıracak ve de mutlu edecektir. Zaten birilerine yaranmak yerine yurdum insanı için çalışanlar her kesimin takdirini ve duasını kazanmıştır.

 

Sayın bakanımız; dershanelerden bahsederken bir şeyi ya unutuyor ya da okul ve müdür düşmanı eski bir iki üst düzey yöneticinin yaptıklarından haberi yok.
Konu; Okullarda hafta sonu kurslarda çok yüksek olmasa da % 10’luk fakir öğrenci kontenjanı ve çok az bir ücretle açılan kurslar vardı. Bu yönergeyi önceki bayan bakanımıza on dakikada imzalatarak dershaneleri aktif duruma geçiren, dershane müşterisini artıran dershane ortağı bürokratlardan bu yönergeyi düzelterek hesap sorabilir.

 

Çocuklarımızın okullarının ortamında çok az ücretlerle hafta sonu kurslarına katılmalarını sağlasa, 20-30 yıldır okul görmeden bakanlıkta çalışan, eğitim uzmanı kesilen, öğretmen ve okul müdürü düşmanı olanları bir ayıklasa...
Kim sayın bakana kızar? % de 5'likler, ama geri kalan % 95.

 
İşte onlar dua eder. Bu yazıyı bakanımın danışmanları sayın bakana ulaştırsınlar bakın ben neleri neleri yazacam. Sayın danışmanlarımız bu yazıyı ulaştırmazsanız bile ben sayın bakanımıza mektup yazarak belirteceğim.

 

Ayrıca sayın bakanımın danışmanlarının bazı gerçeklerden haberi yok bence.
 

Şöyle ki; Devlet okullarının kalitesinin düşmesi bazı yönetici ve öğretmenlerin yetersizliğindendir. Buna rağmen devlet okullarımızın bir çoğu özel okulların bir çoğundan kalitelidir. İspatı da yapılacak araştırmalarla ortaya çıkacaktır. İsterseniz Ankara da bir araştırma yaptırınız. Sosyal, kültürel ve spor alanlarında olduğu gibi en başarılı görünen özel okullardan bile başarılı okullarımız mevcuttur.

 

Sayın bakanım; isterseniz bir inceleme başlatın bakalım kaç tane özel okulumuz ne cezalar alacak.100 öğrencisi olan bir özel okul 40 öğrencisini SBS'larına sokuyor ve başarılı görünüyor. Bunlara hiç kimse 60 öğrenciniz neden sınava girmedi diye sormuyor. Oysa devlet okullarında kaynaştırma öğrencileri bile sınava giriyor. Sınavlara sokmazsak soruşturma, zaten soruşturma olmasa da bence sınava sokmamak eşitlik ilkesine aykırı veya hak gaspı.

 

Ayrıca; Devlet okullarında yardımcı kaynak okutamazsınız, test yapamazsınız,deneme sınavı yapamazsınız, yaparsanız cezası var. Özel okullarda ise bu sınavları yapmak veya yardımcı kaynak okutmak sevaptır, bir de ödül verirsiniz. O başarıdan başarıya koşan devlet okullarının en başarılı öğrencilerini de özel okullara kaptırırsınız. İşin için de birde taraf tutan medya ve basınımızın güzide olamayan mensupları da yaptıkları haberin olmayan kaynaklarını nerden bulup uyduruyorlarsa.

 Yolunuz açık olsun.

 Bir eğitim gönüllüsü

Türkiye Eğitim Özel Haber

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri