Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Konya'da

Bakan Çubukçu, Konya'daki programı kapsamında,Sakatlar İdman Yurdu Spor Kulübü takımlarına engelli aracı teslim törenine, Hasanköy İlköğretim Okulu'nun açılış törenine ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu ek binası açılış törenine katıldı.

Bakan Çubukçu ilk önce Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezi'ndeki Sakatlar İdman Yurdu Spor Kulübü Takımları'na Engelli Aracı Teslim Törenine katıldı.

Bakan Çubukçu, engelli sporunun geçmişle kıyaslanamayacak ölçüde gelişme kaydettiğini belirterek, ''588 olan özel eğitim okulu ve kurum sayısı yüzde 64'lük artışla 965, 17 bin 373 olan özel eğitimden yaralanan öğrenci sayımız yüzde 340'lık bir artışla 48 bin 183'e ulaşmıştır'' dedi.

Günümüzde sporun her insan için fiziksel, psikolojik ve sosyal bir uyum aracı olarak değerlendirildiğini ifade eden Bakan Çubukçu, engelli bireyler için sporun anlamının ve hayata yansımasının sağlıklı bireylerden çok daha fazla olduğunu söyledi.

Bakan Çubukçu, sporun engellilerin eğitim ve rehabilitasyonunda bir terapi aracı olarak öneminin giderek arttığına işaret ederek, ''Planlı çalışma ve antrenman öncelikle özürlü bireylerin sağlığının düzelmesini sağlıyor. Bunun yanında yaşama sevincini artıran, onları hayata bağlayan ve öz güvenlerini geliştiren bir unsur olarak öne çıkıyor'' diye konuştu. Engelli sporcuların tekerlekli sandalye basketbolu ve badminton gibi profesyonel sporlarda büyük başarılara imza attığını vurgulayan Bakan Çubukçu, şunları kaydetti: ''Güç, performans ve disiplin gerektiren spor branşlarında seçkin sporcular olarak büyük bir başarıyla ülkemizi temsil ediyorlar. Engelli bireylerin sportif etkinliklere katılımı ve elde ettikleri başarılar, toplumun engelli bireylere yönelik tutum ve davranışlarında da olumlu değişikliklere yol açmaktadır. Dolayısıyla özürlü bireylerin yaşam kalitesini yükseltecek ve kendilerine gerçekleştirebilecekleri bir sosyal ortam için hepimiz destek vermeliyiz. Her alanda olduğu gibi özürlüler alanında da Avrupa Birliği standartlarına ulaşmayı hedeflemiş ülkemizde engelli sporu geçmişle kıyaslanamayacak ölçüde bir gelişme kaydetti. Sağlık, eğitim, istihdam ve spor alanında yaşanan gelişmeler Türkiye'yi on yıl öncesiyle kıyaslanamayacak kadar ileri mesafelere taşımıştır. 588 olan özel eğitim okul ve kurum sayısı yüzde 64'lük artışla 965, 17 bin 373 olan özel eğitimden yararlanan öğrenci sayımız yüzde 340'lık artışla 48 bin 183'e ulaşmıştır. 4 bin 218 öğrenci özel eğitim sınıflarında eğitim görürken bu sayı yüzde 425'lik bir artışla 18 bin 576'ya ulaşmıştır. Yine 29 bin 74 olan kaynaştırma eğitiminden yararlanan öğrenci sayısı yüzde 22'lik bir artışla 93 bine çıkmıştır. 36 hastane okulumuzda 125 çocuğumuz eğitim alırken, okul sayısı 51'e çıkartılarak eğitim alan çocuk sayımız bugün itibariyle 7 bin 994'e ulaşmıştır.''

Bakan Çubukçu, son 8.5 yılda bunlardan çok daha fazlasının yapıldığını anlatarak, engelli bireylerin Türkiye'nin her yerinde nitelikli sağlık, bakım, destek eğitimi ve rehabilitasyon hizmetleriyle buluştuğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra Sakatlar İdman Yurdu Spor Kulübü basketbol ve voleybol takımları gösteri maçı yaptı. Maçın ardından engelli araçları Sakatlar İdman Yurdu Spor Kulübü'ne teslim edildi.

Bakan Çubukçu Konya'daki Programına daha sonra Hasanköy İlköğretim Okulu'nun Açılış Töreni'yle devam etti.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, geçen yıl temmuz ayında temel atma törenine katıldığı Hasanköy İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı.

Bakan Çubukçu, törende yaptığı konuşmada, çağdaş, güzel eğitim ortamları olmadan kaliteli bir eğitim ortamından söz etmenin mümkün olmadığını dile getirerek, ''8.5 yılda 163 bin 612 derslik inşa edildi. Bu, Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar sahip olduğumuz dersliklerin üçte birini oluşturmaktadır'' dedi. Bakan Çubukçu, sadece mesleki ve teknik eğitimde derslik başına düşen öğrenci sayısının 39 olduğunu, bunu da çok kısa zamanda 30 öğrenciye çekmek için yatırımların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Bakan Çubukçu daha sonra Cumhuriyet İlköğretim Okulu Ek Binası Açılış törenine katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Karapınar Cumhuriyet İlköğretim Okulu ek binası açılışında yaptığı konuşmada, açtıkları her okul, yaptıkları her yatırımla Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü olan 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını söyledi. Ülkenin, kentlerin, köylerin ve insanın kalkınmasında eğitimin stratejik bir öneme sahip olduğunu dile getiren Bakan Çubukçu, ''Bu kapsamda göreve geldiğimiz günden bu yana genel bütçeden en büyük payı eğitime ayırdık. Bugün Cumhuriyetimizin ikinci büyük eğitim seferberliğini yaşıyoruz ve son yılların öncelikli gündem maddelerinden birini eğitim oluşturuyor'' dedi. Bakan Çubukçu, Türkiye'nin eğitimde hayal bile edilemeyen hizmetlere kavuştuğunu ifade ederek, şöyle konuştu: ''Çocuklarımız en iyi eğitimi alsınlar, dünyayla, bilgiyle buluşsunlar diye okullarımıza 843 bin 790 bilgisayar gönderdik, hızlı internet erişimi sağladık ve 29 bin 428 bilişim teknolojisi sınıfı kurduk. Konya'da da ilçelerine ve köylerine varıncaya kadar toplam 23 bin 978 bilgisayar gönderildi. Tüm çocuklarımızın eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanması için şartlı nakit transferi, ücretsiz ders kitabı, açılan pansiyonlar, artırılan burs ücretleri, açılan okuma-yazma kampanyaları, kız çocuklarımızın okullaşması için yürütülen çok büyük projeler ile aydınlık geleceğimize hızlı ve büyük adımlarla ilerliyoruz.''

Çocukları daha okul öncesi dönemden başlayarak hayata ve bilgi toplumuna hazırlamanın en büyük hedefleri olduğunu belirten Bakan Çubukçu, başta kız ve engelli çocuklar olmak üzere herkesin hayata eşit fırsatlarla başlamasını bir görev olarak gördüklerini bildirdi. Eğitimle ilgili hedeflerinin hemen hemen tamamını gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Çubukçu, ''Şimdi yeni sözler söyleme, yeni hedefler koyma zamanı. Şehirlerimizi, ilçelerimizi, köylerimizi yeni hizmetlerle buluşturmak üzere kollarımızı sıvamış bulunuyoruz. Çünkü yaptıklarımızı yeterli görmüyoruz. Yapılacak daha büyük atılımlar ve işler bizi bekliyor'' diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bakan Çubukçu ve diğer protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti.

http://www.meb.gov.tr/haberler/haberayrinti.asp?ID=8750

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri