Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Karaman'da

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Fatih Projesi sayesinde zengin fakir ayırımı yapılmaksızın her çocuğun eğitimde yüksek düzeyde kaliteli eğitime kavuşma olanağına kavuşacağını söyledi.

Karaman'da Fatih Projesi hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Çubukçu, projenin toplum tarafından beğeni kazandığını ifade etti. Dönemlerinde eğitimin en öncelikli konu olduğuna işaret eden Bakan Çubukçu, bilişim ve teknoloji sınıfları ile başlayan eğitim çalışmalarında, bir adım daha ileri giderek çağdaş dünya ülkeleri normlarına uygun bilgisayarlı, akıllı tahtalı sınıflar oluşturulduğunu belirtti. Fatih Projesi'nin fırsatları arttıran büyük bir proje olduğunu vurguladı.

Ardından, vatandaşlara seslenen Bakan Çubukçu: "Dönemimizde ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin bütün bakanlıkların bütçesinden önde yer almıştır." dedi. 8,5 yılda 163 bin dersliğin yapımının tamamlandığını anlatan Bakan Çubukçu, şunları kaydetti: ''Bu derslik sayısı Cumhuriyet tarihimizde yapılan derslik sayısının üçte birine tekamül ediyor. Eğitimde birçok gelişmeler yaşandı. Türkiye için çok hızlı adımlar attık, koştuk. Önemli mesafeler kat ettik. Bu memleketin bir evladı olarak aranızda bulunmaktan gurur duyuyorum.''

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu daha sonra Karaman'a geçerek Polisevi'nde sivil toplum örgütleri temsilcileriyle yemekte bir araya geldi.

15 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Yapılacak

Bakan Çubukçu Konya'nın Ereğli ilçesinde gazetecilerin sorusu üzerine, 1 Haziran'da gerçekleştirilen atamalarda, sözleşmeli pozisyondan kadroya alınan yaklaşık 15 bin sözleşmeli öğrenmenin yerine atama yapılacağını söyledi. Bakan Çubukçu, ''Sözleşmeli öğretmen atamaları için 28 Haziran ile 4 Temmuz arasında başvuruları alacağız, 6 Temmuz'da atamaları gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 15 bine yakın öğretmen ataması yapılacak'' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Haziran'da yaptığı atamayla, 28 bin 486 öğretmen adayının atama hayalini gerçekleştirmiş, söz konusu atamayla 14 bin 277 sözleşmeli öğretmen de kadrolu olmuştu.

http://www.meb.gov.tr/haberler/haberayrinti.asp?ID=8752

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri