Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul'da

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Hacı Ali Osman İlköğretim Okulunun açılışı, Şahintepe Lisesi'nin temelinin atılması ve ilçedeki okullara temizlik robotu dağıtılması dolayısıyla düzenlenen törenlere katıldı.

Törende konuşan Bakan Çubukçu, 19 Mayıs gibi tarihte dönüm noktası olan bir günde, böylesine anlamlı bir törende bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Törene katılan vatandaşların ve öğrencilerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan Bakan Çubukçu, böyle bir açılış töreninin 19 Mayıs Bayramı'nın anlamına ve ruhuna uygun düştüğünü ifade etti.

Bakan Çubukçu, ''Büyük Önder Atatürk, yüceltilmek değil, anlaşılmak isteyen bir insandı. Yeni Türkiye'nin inşası için bütün ömrünü vakfetmişti. Bunun anlaşılmasını istiyordu'' dedi. Mustafa Kemal Atatürk'ün, bıraktığı mirasın yeni nesiller tarafından geliştirilerek sürdürülmesini istediğini kaydeden Bakan Çubukçu, şöyle devam etti: ''Her bakımdan hür ve kalkınmış bir ülke istiyordu. Kadınıyla, erkeğiyle herkesin iyi eğitim almasını ve topluma faydalı olmasını istiyordu. Siz sevgili gençlere şöyle sesleniyordu; 'Gençler, benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum'. Sizlere düşen, çok çalışarak kendinizi her bakımdan yetiştirerek, ülkemizin kalkınmasındaki yerinizi almanızdır. Devlet, özel sektör, belediyeler, hayırseverler, siz gençlerin en iyi ortamlarda eğitim öğretimini sürdürmesi için el birliğiyle, gönül birliğiyle çalışıyoruz. Ne mutlu bize ki Büyük Önder Atatürk'ün cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında başlattığı eğitim seferberliği ruhunu son 10 yılda yeniden canlandırdık. Bir kucak odun küçük bir ateşi söndürür, büyük bir ateşi ise daha da canlandırırmış. Dolayısıyla ülkenin temellerinde çok güçlü bir ruhun, çok güçlü bir ateşin bulunduğunu ve hepimizin el vermesiyle bu ateşin bugün çok daha güçlü bir şekilde yandığını görmekteyiz. Bu ateşe çok değerli bir katkı da Başakşehir Belediyemizden geliyor. Bir 19 Mayıs gününü parlak nutuklar ve boş sözlerle değil, Atatürk'ün bizlerden beklediği gibi, gençlerimizin aydınlık geleceğine yönelik eğitim hizmetleriyle kutluyoruz. Başta değerli belediye başkanımız olmak üzere, emeği geçen herkesi en içten dileklerimle kutluyorum. İnanıyorum ki, bu güzel adımları yeni adımlar takip edecek ve hep birlikte ülkemizin hayallerini, hedeflerini gerçekleştireceğiz. Böylelikle Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılını, görevimizi yerine getirmiş, devraldığımız mirası geliştirerek geleceğe taşımış olmanın onuru ve huzuruyla kutlayacağız.''

Bakan Çubukçu, gençlerin, ülkenin en büyük zenginliği ve en önemli değerini oluşturduğunu belirterek, Türkiye'nin gençlere emanet olduğunu söyledi. Gençleri en iyi şekilde hayata hazırlamak için tüm imkânları seferber ettiklerini aktaran Bakan Çubukçu, ''En temel önceliklerimizden biri eğitime erişim, diğeri ise eğitimde kalitenin artırılması. Önümüzde geçmişle kıyaslanamayacak kadar büyük imkânlar bulunuyor. Devlet, anne ve babalarınız ile toplumun her kesimi sizler okuyasınız diye büyük fedakârlıklar yapıyor. Bu fedakârlığın ödülü olarak sizlerden beklediğimiz, devralacağınız meşaleyi daha ileriye taşımanızdır'' şeklinde konuştu. Bakan Çubukçu, gençlerin Türkiye'yi bilim, teknoloji, sanat, spor ve edebiyatta başarılarla taçlandırması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti: ''Bu duygularla, açılışını yaptığımız okulumuzun, temelini attığımız Şahintepe Lisesi'nin sevgili öğrencilerimize, Başakşehir'e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Sizlerin daha iyi ortamlarda eğitiminizi sürdürmeniz için belediyemizin tüm okullara temizlik robotu dağıtmasından da büyük mutluluk duyuyorum. Bu örnek tavır için Başakşehir Belediyemizi kutluyorum.''

Daha sonra Bakan Çubukçu ve beraberindekiler tarafından açılış, temel atma ve temizlik robotu dağıtımı gerçekleştirildi.

http://www.meb.gov.tr/haberler/haberayrinti.asp?ID=8734

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri