MİLLİ EĞİTİM BAKANI KENDİSİYLE ÇELİŞİYOR!

MİLLİ EĞİTİM BAKANI KENDİSİYLE ÇELİŞİYOR!

2011-2012 Eğitim Öğretim yılının ilk yarısı yine sorunlarla kapandı. İktidarların, dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlarının görevi sorunları çözmektir. Ancak ne yazık ki 10 yıllık AKP iktidarı döneminde bırakın sorunların çözülmesini, var olan sorunların üzerine yeni sorunlar eklenmiştir.
 
Dün Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER, katıldığı karne dağıtım töreninde yine tribünlere oynayarak, 17 bin kadrolu öğretmenin atanacağını ''müjdeledi''. Bu 17 bin kadrolu atama her ne kadar sayıları 350 bini aşmış ataması yapılmayan öğretmenimizi heyecanlandırsa da öğretmen açığı sorununu çözmeyecektir. Çünkü Sayın Ömer DİNÇER, 2012 MEB bütçesi üzerine yaptığı konuşmada ''Norm kadro sayısının esas alınması halinde 126 bin 137 öğretmene ihtiyaç var.'' derken, bu 17 bin rakamının anlamsızlığı daha net ortaya çıkmaktadır. Bakan'ın kendi açıklamasına göre 126 bin 137 öğretmen açığı varken sadece 17 bin öğretmen almanın anlamı ''Ben yine ücretli kölelerle öğretmen açığını kapatmaya devam edeceğim.'' demektir. Yine sayın bakan AA muhabirine verdiği röportajda, 2012 yılında kaç öğretmen alınacağına dair bilgisinin olmadığını söyleyerek eğitime ve eğitimin sorunlarına ne kadar ''vakıf'' olduğunu göstermiştir. Bakanlık kendi yaptığı öğretmen açığı açıklamasıyla çelişmektedir. Çünkü aynı bakan daha önceki açıklamalarında da 150 bin öğretmen açığı olduğunu söylemişti. Bu kamuoyunu aldatmak ve kandırmaktır. Ataması yapılmayan 350 binden fazla öğretmenle de alay etmektir.
 
2011 yılında Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, devlet sözü vererek 55 bin öğretmen atanacağını söylemesine karşın verilen sözler tutulmamış, atanma bekleyen yüz binlerce öğretmen adayının umuduyla oynanmıştır.
Eğitimin kamusal ve kadrolu öğretmenlerce yapılması gereğine inanmayan Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen açıklarını ücretli öğretmen çalıştırarak çözmek istemektedir. Bakanlığın ucuz işgücü olarak gördüğü ücretli öğretmen uygulaması eğitimin niteliğini düşürmektedir. Yüz binlerce öğretmen adayının bakanlık önünde yaptığı eylemlere kulağını tıkayan Milli Eğitim Bakanlığı 2012 yılında ne kadar öğretmen atayacağını şimdiye kadar söylememiştir.
 
Şimdi müjde olarak verilen ve kerhen söylendiği bilinen 17 bin rakamı hem okulları öğretmensizlikten kurtarmayacak, hem de atanmayan yüz binlerce öğretmen adayının umudunu kıracaktır.
 
Bu gün umutsuz ve mesleğine küsen, gelecekten kaygılı öğretmen adayları Milli Eğitim Bakanından sorunlarını çözmeye dönük açıklama beklemektedirler. Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanından devlet adına verilen sözün tutularak atanmayan öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyoruz.
  

Eğitim-İş  Merkez Yönetim Kurulu
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberleri