Millî Eğitim Bakanı Çubukçu, Sivas’ta

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Sivas Valisi Ali Kolat'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Sivas Valisi Ali Kolat'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Ziyarette konuşan Bakan Çubukçu, Sivas'ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Çubukçu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçekten gelirken hem yollarda, hem de Sivas'ın girişinde çok olumlu ve çok güzel değişiklikler olduğunu gördük. Sivas son gördüğümden bugüne kadar çok güzel şekilde değişmiş. Her manada ülkemiz, kentlerimiz gelişiyor. Hem tarihi, kültürel mirasıyla, kamu kurumlarıyla, fiziki altyapısıyla, sağlığıyla, yollarıyla, ulaşımıyla, her manada gerçekten çok olumlu düzeyde gelişiyor.”

Sivas'ın eğitimde fiziki altyapı olarak bugün açılışını yapacakları okullarla birlikte ciddi bir sorunu kalmayacağını anlatan Bakan Çubukçu, “Hem öğretmen başına düşen öğrenci sayısı olarak, hem derslik başına düşen öğrenci sayısı itibariyle Türkiye ortalamasının çok altında, çok iyi durumda” diye konuştu.

Fiziki altyapının eğitim kurumlarının olmazsa olmaz şartı olduğunu, önce eğitimin uygun şartlarda yapılması, daha sonra eğitimin kalitesinin yükseltilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Çubukçu, “İşte şimdi biz tüm Türkiye genelinde yürüttüğümüz eğitim atağında geldiğimiz nokta itibariyle eğitimin kalitesine, eğitimin daha iyi şekilde yapılması konusuna daha fazla eğileceğiz” dedi.

Bugün açacakları okulların Sivas'a hayırlı olmasını dileyen Bakan Çubukçu, “Tekrar incelediğimizde, baktığımızda Sivas'ın bu manada sorunu olmadığını görüyoruz. Ama eğer bir ihtiyaç söz konusuysa sizlerle birlikte değerlendirerek yeniden bakabiliriz” diye konuştu.

Vali Ali Kolat ise Sivas'ın tarihi, kültürel ve coğrafi önemi hakkında bilgi vererek, Sivas'ın birçok medeniyetleri yaşamış, başkentlik etmiş bir kent olduğunu kaydetti. Vali Kolat, Sivas'ın eğitim alanındaki durumu hakkında da Bakan Çubukçu'ya bilgi verdi.

Bakan Çubukçu, daha sonra Sivas Kongresi'nin yapıldığı bina olan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'ni gezerek, müze hakkında bilgi aldı.
http://www.meb.gov.tr/haberler/haberayrinti.asp?ID=7386

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri