Milli Eğitim adı ile vurgun

Milli eğitimin adını kullanıyorlar, hediye dedikleri eğitim seti için alındı belgesi imzalatıp, borçlandırıyorlar

İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Çetin uyardı: Milli eğitimin adını kullanıyorlar, hediye dedikleri eğitim seti için alındı belgesi imzalatıp, borçlandırıyorlar


Kapıya gelip tencere, tava, masaj aleti, ev tekstili gibi ürünleri pazarlayanların tuzağına düşüp, ederinden fazla ödeme yapanların arasına veliler de girdi. Velilerin kapıdan satış yapan firma temsilcileri tarafından mağdur edildiğini İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Çetin ortaya koydu. Çetin ev ev dolaşıp milli eğitimin adını kullanan satıcılara karşı uyarılarda bulunarak, anne babaları mağdur eden tezgahı anlattı. Çetin şunları söyledi:
Adresleri buluyorlar
“Anne babaların en büyük zaafları çocukları. Şimdi bu zaaftan yararlanan satıcılar ortaya çıktı. Biz de bunu bize gelen şikayetçi velilerden öğrendik. Kandırılma olayı anlatılanlara göre şöyle gelişiyor: Bazı eğitim seti pazarlayan firmaların temsilcileri özellikle kenar semtlerde oturan, Anadolu lisesinde okuyan başarılı öğrencilerin evlerine genelde akşam saatlerinde gidiyorlar. Öğrenci isimlerini, adresleri nereden bulduklarını bilemiyoruz. 'Biz milli eğitimle çalışıyoruz.”
Eğitim seti veriyor
“Çocuğunuz şu okulun öğrencisi, çok başarılı, eğitiminin desteklenmesi gerek. Biz size hediye olarak bu kitapları ve CD'leri getirdik. Daha sonra yeni kitap ve CD'lerin yer aldığı başka eğitim setleri de getireceğiz. Bunlar ücretli değil, sizden para istemiyoruz. Bunlar hediye ancak bu eğitim setini aldığınıza dair alındı belgesini imzalamanız gerekiyor', diyorlar. Veliler de çocuklarını başarısı için, hediye getirildiğini sandıkları seti alıp, kağıtları imzalıyorlar. Tabiiki hiçbiri altına imza attıkları yazıları okumamış. 15-20 gün sonra bu velilere 750 lira borç bildirimi ve 10 taksidin ilkini ödemeleri için ödeme talimatı geliyor.”

Biz bu uygulamada yokuz olmayız da

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Çetin, “Onlar da satıcıların Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgileri olduğunu sanıyor ve soluğu müdürlüğümüzde alıyorlar. Bizimle hiç ilgisi olmayan insanlar, kurumumuzun adını kullanarak velileri kandırıyor. Bizim bunlara karşı yapacağımız bir şey yok. Velileri uyarıyoruz, böyle mağdur olanları da ilçelerindeki Kaymakamlıklar bünyesinde yer alan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na yönlendiriyoruz. Veliler kandırıldıklarını söylüyor, satıcılar yasal iş yaptıklarını savunuyorlar. Velilerimizin böyle mağduriyet yaşamaması için kapıdan alışveriş yapmamalarını, yapacaklarsa da kendilerine imzalatılan belgeleri iyi okumalarını öneriyoruz. Milli Eğitim olarak bu tür kapıdan satış yapılan bir uygulamanın içinde yokuz, olmayız da.”



Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri