Militanlar BBC'nin yayınını kesti

Somali'de BBC'nin yayınları tehlikeye girdi. El Kaide Hristiyanlık propagandası yaptığı gerekçesiyle yayınları kesti.

Somali'de El Kaide terör örgütüne bağlı olan Eşşabaab militanları, Hıristiyan propagandası yapılıyor gerekçesiyle kontrol altında tuttukları bölgelerde İngiliz yayın kuruluşu BBC radyosunun yayınını kestiklerini bildirdi.

Militanlar, e-posta ile gönderdiği açıklamada, BBC'ye ait iletişim teçhizatını da yağmaladıklarını belirterek, şöyle dedi:

“Bugünden başlamak üzere Eşşabaab tarafından kontrol edilen bölgelerdeki tüm BBC FM istasyonları yayın dışı kalmıştır ve teçhizatları alınmıştır. BBC İngiltere'ye aittir ve Müslüman dünyasında Hıristiyanlığı yaymaktadır. BBC İslam'la mücadele etmektedir. Somali'de İslami yönetime karşıdır.”

BBC'nin Uluslararası İlişkiler ve Afrika Bölgesi yetkilisi Jerry Timmins, yayına müdahale edilmesinden duydukları üzüntüyü dile getirdi ve “Bundan en çok Somali halkı etkilenecek. BBC yayınlarında tüm görüşleri temsil etmeye çalışmaktadır. Somali halkı için, kimsenin uygunsuz müdahalesi olmadan BBC'nin doğru ve tarafsız yayın yapmasına izin verilmesi önemlidir” dedi.

Militanların kontrolü altındaki bölgede yaşayan Somaliler de BBC'nin yayınının kesildiğini doğruladı ve yine de radyo programın kısa dalga üzerinden alınabildiğini belirtti.

Somali'de stüdyoları bulunmayan BBC, bu ülkede kendi yerel FM frekansları üzerinden Londra merkezli yayın yapıyor.
Eşşabaab militanları, kontrolleri altındaki bölgelerde yayın yapan radyo istasyonlarında zaten müziği yasaklıyor ve sadece ilahilerin yayınlanmasına izin veriyor.


http://www.internethaber.com/militanlar-bbcnin-yayinini-kesti-243626h.htm

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri