‘Mikro’ kredide makro yolsuzluk

Zonguldak'ta aldığı kredileri geri ödeyen kadınlardan tahsil edilen 100 bin lirayı zimmetine geçirdiği belirlenen Türkiye Grameen Mikrokredi Programı Zonguldak Şubesi müdürü Ceyda C. tutuklandı

Zonguldak'ta, kredi kullanan kadınlardan tahsil ettiği yaklaşık 100 bin lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla 3 kişi ile birlikte gözaltına alınan eski Mikrokredi Şubesi Müdürü 26 yaşındaki Ceyda C., tutuklandı. 3 kişinin ise tutuksuz yargılanmasına karar verildi.
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile valiliklerin birlikte yürüttüğü Türkiye Grameen Mikrokredi Programı (TGMP) Ankara Bölge Müdürlüğü görevlileri, 2007'de hizmete giren Zonguldak Şubesi'nde, 2009 Eylül ayında inceleme yaptı.
İncelemede, Ceyda C.'nin, kredi kullanan üyelerin geri ödemelerini, post cihazının arızalı olduğunu ileri sürüp elden aldığı ve karşılığında makbuz vermediği belirlendi.

3 kadın yardım etmiş
Tahsil ettiği geri ödemeleri zimmetine geçirdiği saptanan Ceyda C. ve birlikte çalıştığı Burçin K.'nın işine son verildi. Olayla ilgili başlatılan ve 1 yıla yakın süren soruşturma sonunda Ceyda C. ve Burcin K. ile işbirliği yaptıkları ileri sürülen ev kadınları T.A. ve S.K. önceki gün polis tarafından gözaltına alındı.
Emniyetteki ifadelerinin ardından 4 kişi dün Adliye'ye sevk edildi. Şüphelilerden Ceyda C., 'Nitelikli dolandırıcılık ve kredi yolsuzluğu' suçlamasıyla tutuklandı. Diğer 3 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Şüphelilerin, kredi kullanan yaklaşık 200 kadını mağdur ettikleri ve 100 bin liranın üzerinde parayı zimmetlerine geçirdikleri iddia edildi.



Yapılan incelemede Ceyda C.'nin kredi geri ödeme tahsilatlarını yaptıktan sonra makbuz vermediği ortaya çıktı.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri