MHP'den engelliler için yasa teklifi

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, engellilerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç ve özel tertibatlı araçlar ve binek olarak üretilen otomobiller dahil 1300-2000 cc'ye kadar olan otomobiller ile

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Meclis'e Katma Değer Vergisi (KDV) Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi. Yılmaz, kanun teklifinde engellilerin günlük yaşamlarını kolaylaştıracak ürünler ve binek olarak üretilen otomobiller dahil 1300-2000 cc'ye kadar olan otomobiller ile özel bilgisayar programlarından engellilerden KDV alınmamasını istedi.

Teklife gerekçe olarak ise; Engellilere verilen desteğin arttırılması, yaşadıkları sıkıntıların bir nebzede olsa azaltılması, ekonomik hayata girişlerinin kolaylaştırılması, kimseden yardım almaksızın toplum içinde rahat ve serbest bir şekilde istedikleri yere gitmelerine yardımcı olmak amacı ile devletin yardımcı olması gereği gösterildi.

 

DANIŞTAY'IN TUTUMU

Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (TEDAY) Başkanı İlimdar Boztaş, konuya ilişkin açıklamasında, engellilerden alınan KDV'lerin yapılan teknik hata sonucu yıllardır haksız yere alındığını ve alınmaya devam edildiğini ileri sürdü.

Boztaş, engellilerin aldıkları otomobillerden alınan KDV'lerin 5378 sayılı Özürlüler Kanunuyla örtüşmediğini, bu hususta Türkiye'de çok sayıda engellinin açtığı davaların kazanıldığını, engellilerin yatırdığı KDV'leri geri aldığını ancak 3 Ocak 2012 tarihinde Danıştay'ın kazanılan davaların iptalini yapmasıyla bu kararların bir hükmünün kalmadığını belirtti. Boztaş şunları kaydetti:

"STK'lar olarak görüştüğümüz siyasilerden bu hususlarda TBMM'ye kanun teklifi götürmelerini istedik. Adana milletvekili Seyfettin Yılmaz, Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk ve Mersin Milletvekili Ali Öz bu konuyla ilgilendiklerini göstererek Derneğimizi ziyaret ettiler. Kanun teklifi hazırlayacaklarını ve bu hususta gerekli girişimleri yapacaklarını söylediler. Vekillerimiz görüştüğümüz hususları gündeme getiriyorlar. TBMM'ye sunulan engellilerle ilgili tüm tekliflere siyasilerden destek istiyoruz."

 Ortadoğu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri