MHP İstanbul Milletvekili Vefat Etti

ANKARA(ANKA) - MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Suphi Aktan Ankara'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Ankara Özel Akay Hastanesi'nde yaklaşık 2 haftadan bu yana kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Aktan, dün gece hayatını kaybetti.

ZGEÇMİŞİ-

MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Suphi Aktan, 7 Ağustos 1941'de Safranbolu'da doğdu. Aktan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Bir dönem İçişleri Bakanlığı'nda çalıştı. Dışişleri Bakanlığı'nda Atina Büyükelçiliği, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye Temsilciliğinde Büyükelçilik, siyasi işlerden sorumlu Müsteşar Yardımcılığı ve Tokyo Büyükelçiliği görevlerinde bulundu.
Radikal gazetesinde köşe yazarlığının yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütlerinde başkanlık yaptı ve TOBB'un Başkanlık dışişleri danışmanlığı görevini yürüttü. Roma'da NATO Koleji'nde terörizm konusunda ders verdi.
Ermeni meselesi ve Türk dış politikası ile ilgili birçok yazısı yayınlandı. 23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu. İngilizce ve Fransızca bilen Aktan, evli ve iki çocuk babası idi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri