‘MHP gelir dağılımında adaletin teminatıdır’

MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Başkan Baş Danışmanı Celal Adan, MHP'nin seçim beyannamesinin gelir dağılımında adaletin teminatı olacağını savundu

Yazılı açıklama yapan Adan, Ak Parti’nin   orta sınıfı erittiğini, esnaf ve tüccarın kepenk kapattığını ifade etti. Aslında bu kesimin Ak Parti’yi desteklediğini şimdi uykudan uyandığını öne süren Adan, şöyle devam etti:
“Türkiye gelir dağılımındaki adaletsizlikle, zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğu bir yolda gidiyor. Eğer adil bir dağılım sağlayamıyor, kesimler arasındaki uçurumları artırıyorsan, ‘milli gelir şu rakama yükseldi’ tarzında iddalı sözler etmenin hiçbir anlamı yoktur.
Her türlü toplumsal ve politik sorunun, bu açlık ve yoksulluktan beslenmesidir. Yığınlar kaybederken iki gülümseyen resme bakarak ‘Türkiye budur’ demek haksızlıktır, insafsızlıktır. Gelir dağılımı bozuksa, adalet hakkaniyet yoksa, orta sınıflar eriyorsa, orada her türlü politik mesele yoksulluktan beslenir. Kimlik tartışmaları da öyledir. Bu seçimler, adaletle haksızlığın, gerçek demokrasi ve özgürlükle bunlar üzerinden söylenen yalanların birbirinden ayrıştığı seçimler olacak.”

 Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri