MHP davası sonuçlandı. Ankara'dan gelen son dakika haberine göre, mahkeme MHP'de tüzük kurultayı yapılmasına karar verdi.
MHP'li muhaliflerin açtığı davada Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi,"Kurultay Çağrı Heyeti"oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verdi.
MHP'DEN KURULTAY KARARI SONRASI İLK AÇIKLAMA
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, mahkeme kararının Yargıtay'a götüreceklerini açıkladı. Yalçan, "Hukuk yolu tükenmedi, üst mahkemeye gideceğiz" dedi.
MUHALİFLERDEN MHP DAVASI KARARINA İLK YORUM
MHP'li muhaliflerden Sinan Oğan, mahkemenin kararı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Oğan, MHP Genel Merkezi'nin mahkeme kararını Yargıtay'a taşıması yönündeki kararını değerlendirdi. Oğan, "Genel Merkez temyize de gidebilir. Bu kurultay kararını kesintiye uğratmaz" dedi.
Oğan, "Biz bu sürece iyi hazırlandık. Bu karardan sonra Devlet ağabeyin bizi çağırıp, sakince bir kurultay sürecini yönetmesini istiyoruz. Her ne olursa olsun, biz kurultay salonuna çok adayla gireceğiz ama tek bir genel başkanla çıkacağız. Kurultayımızda kavga, gürültü çıkmayacaktır. Bundan sonra da iktidar yürüyüşü için hazırlıklarımıza başlayacağız" dedi.
MHP KURULTAY KARARI ÇAĞRI HEYETİNDE KİMLER VAR?
Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, Ayhan Erel, Mehmet Bilgiç, Turan Yaldız ve Basri Can'ı Olağanüstü Kurultay’ı toplamak üzere çağrı heyeti olarak görevlendirdi.
MHP DAVASININ GEÇMİŞİ SÜREÇ NASIL BAŞLAMIŞTI?
MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, Kilis İl Başkanı Arif Amoca, Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner, Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, Elazığ İl Başkanı Abdulvahap Erdem, Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı, Uşak İl Başkanı Ali Kurt, Çorum İl Başkanı Bekir Çetin ve Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verilmesi için dava açmıştı.
Dava dilekçesinde, 543 büyük kongre delegesinin, "partinin büyük kongresinin olağanüstü toplantıya çağrılması hususunda noter vasıtasıyla talepte bulunduğu, talebin, kongrede tüzük değişikliğini de içerdiği" belirtilmişti.
MHP GENEL MERKEZİ REDDETMİŞTİ
Dava dilekçesi, 12 Şubat Cuma MHP Genel Merkezine ulaşmıştı.
MHP'nin avukatlarınca dava dilekçesine 3 Mart'ta cevap verilmiş, usul ve esasa ilişkin itirazlarda bulunularak, dava dilekçesinin kabul edilmediği bildirilmişti.
Muhaliflerin avukatları da buna 9 Mart'ta yazılı cevap göndermiş, davaya bakma görevinin sulh hukuk mahkemesine ait olduğunu, genel merkezin partinin olağanüstü kongreye davet edilmesi hususunda takdir yetkisinin bulunmadığını savunmuştu.