MHP: Çavuşoğlu’nu destekledik

MHP Grup Başkan Vekili Vural, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi başkanlığı için Ak Partili Mevlüt Çavuşoğlu'na destek vermedikleri iddialarını yalanladı

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, 25 Ocak'taki Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığı seçiminde MHP milletvekillerinin Ak Partili Mevlüt Çavuşoğlu'nu desteklemediği iddiasının gerçek dışı olduğunu belirtti. TBMM'de dün basın toplantısı düzenleyen Vural, MHP milletvekillerinin desteği olmadan Çavuşoğlu'nun AKPM Başkanlığı'na aday olamayacağını vurguladı.
Başbakan Erdoğan'ın seçim sırasında salondan çıktığını söylediği MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş de, “Kendi partisinden o oylamaya katılmayan milletvekilinin ismini niye zikretmedi” diye sordu. Bu milletvekilinin Ak Parti Karabük Milletvekili Mustafa Ünal olduğu öğrenildi. CHP İstanbul Milletvekili Birgen Keleş ise Milliyet'in sorusu üzerine şöyle konuştu:
“Avrupa Demokratlar Grubu'nda (EDG) oylama yapılmış. Çavuşoğlu, EDG'de başkan adayı olarak seçilmiş. Orada zaten bizim oy kullanmamız mümkün değil, oranın üyesi değiliz. Seçimin ikinci aşaması ise AKPM Genel Kurulu'ndaki oylamadır. Tek aday olacağı belli olduğu için Genel Kurul'da seçim yapılmadan başkan ilan edildi. Dolayısıyla istesem de oylamaya katılamam, oylama yok ki.”

'Avrupa'da sataşma bile olmuyor'
Bu arada TBMM'deki önceki günkü kavgayı değerlendiren Mevlüt Çavuşoğlu ise “AKPM'de yedi yıldır görev yapıyorum. Bugüne kadar bir milletvekili konuşurken sataşma bile olmadı. Siyaseti biraz daha halkımızın istediği gibi yapmamız lazım. Çünkü Türkiye'de halk televizyonun başında, Meclis'teki tabloları görmek istemiyor” diye konuştu.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri