Meydanı teröriste bırakmayın

Kastamonu'daki saldırıda yaralanan polis memuru Metin Kuş'u ziyaret eden Başbakan Tayyip Erdoğan, halka “Meydanları bu terö-ristlere, çetelere bırakmayın” çağrısı yaptı

Erdoğan, “Vatan top-rakları boş değil, meydan boş değil. Bunu onlar da görecekler” dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, halka, “Meydanları bu teröristlere, çetelere bırakmayın” çağrısında bulundu. BDP milletvekili adayı Aysel Tuğluk’un, “Çok kötü şeyler olacak” sözleri sorulunca Erdoğan, “Beni ilgilendirmiyor. Dün (önceki gün) onunla ilgili açıklamaları yaptım” diyerek, teröre ilişkin “Adam öldürerek özgürlük istenmez” ifadelerini hatırlattı. Kastamonu’daki saldırıda yaralanan polis memuru Metin Kuş’u dün ziyaret eden Erdoğan, hastaneden ayrılırken şu açıklamayı yaptı:

- “Seçim öncesi böyle demokratik olmayan yollara bu terör örgütünün tevessül edeceğini zaten biliyorduk. Buna yönelik olarak belli tedbirler alınıyor ama bu tedbirler de sınırlı. Sınırsız bir tedbir söz konusu değil. Bir yere kadar alabiliyorsunuz.

Yola devam edeceğiz

- Ben milletimden özellikle şunu ısrarla istiyorum. Meydanları bu teröristlere çetelere bırakmamalıyız. Bu ortak kararlılığımızla olur. Bu kararlılığımızı birlikte göstereceğiz. Vatan toprakları boş değil, meydan boş değil. Bunu onlar da görecekler. Yola da bu şekilde devam edeceğiz.

- Şu anda arkadaşlarımız çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyorlar. Bu 5- 6 kişilik grup sadece o bölgede. Ama tabii Karadeniz boyu birçok yerde bu tür yapılanmalar var. Gerek İçişleri Bakanlığımız, gerek Jandarma teşkilatımız bölgede yoğun operasyonlar içindeler. Temenni ederim ki oralardan da beklenen neticeleri alalım.”

Sesi kısıldı

Dün kentler birliği Genel Kurulu toplantısına katılan Erdoğan, Avrupa Ödülü’nü alırken, sesinin kısık olduğu ortaya çıktı. Erdoğan, özetle şunları söyledi: “Avrupa’nın kimi ülke ve kentlerinde artış eğiliminde olan ırkçılık ve ayrımcılık, hem şehirlerimizi hem de medeniyetlerimizi tehdit eden bir gelişme haline geldi. AB içinde kimi ülkelerin tamamen iç siyasi saiklerle önümüze çıkardığı engeller, bu noktada bizim de milletimizin de şevkini, heyecanını hedef alıyor. Biz Avrupa’nın kendi ilkelerine, kendi temellerini oluşturan evrensel değerlere ahde vefa göstermesini bekliyoruz.

Avrupa’yla bağdaşmaz

Ne yazık ki Tunus, Mısır, Yemen, Bahreyn, Libya ve Suriye konusunda Avrupa, o evrensel değerleri öne çıkaran, demokrasiyi yücelten bir tavır koymaktan kaçınmış, tepki koymakta çok geç kalmıştır. Belli ülkeler, belli halklar için demokrasiyi erken görmek, Avrupa değerleriyle asla bağdaşmaz. Kuzey Afrika’da binlerce yıllık şehirlerin yıkılışını, yağmalanışını, tahribatını izlemek Avrupa ruhuyla asla bağdaşmaz.”

Yaralı polise moral ziyareti

Başbakan Erdoğan, dün Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kastamonu’da yaralanan polis memuru Metin Kuş’u ziyaret etti. Bu arada Amasya’nın Taşova İlçesi Yenidere köyü yakınlarında yapılan arazi taramasında, teröristlerce çalılıkların arasına gizlenmiş un, makarna, konserve gibi gıda malzemeleri bulundu.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17728304.asp?gid=381

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri