Meteoroloji'den yağış uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Samsun, Adana, Ankara ve Eskişehir'in kuzey ilçeleri, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), öğle saatlerinde Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce ile Bolu'nun kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu ve zamanla Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ve Çeşme çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Samsun, Adana, Ankara ve Eskişehir'in kuzey ilçeleri, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), öğle saatlerinde Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce ile Bolu'nun kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Yalova, Bilecik ve Bursa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Sakarya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. 

EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney kıyıları ile Çeşme çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Adana çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Ankara'nın kuzey ilçeleri ve Çankırı, öğle saatlerinde Eskişehir'in kuzey ilçeleri, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), öğle saatlerinde Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce ile Bolu'nun kuzey ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, Diyarbakır, Batman, Siirt, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











SABAH

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri