Meteorolojiden yağış uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Mersin, Eskişehir, Konya, Aksaray, Karaman çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla ve Antalya çevreleri ile bugün (Cuma) İzmir, Manisa, Aydın ile Edirne, Burdur ve Isparta'nın güney, Çanakkale ve Balıkesir'in batı kesimlerinde kuvvetli, Muğla ile Antalya'nın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden, güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla ve Antalya çevreleri ile bugün (Cuma) İzmir, Manisa, Aydın, Antalya ile Edirne, Burdur ve Isparta'nın güney, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli, Muğla ile Antalya'nın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar Edirne ile Çanakkale ve Balıkesir'in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla çevreleri ile akşam saatlerine kadar Kıyı Ege' de kuvvetli, Muğla'da yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın kıyılarında öğle saatlerine kadar güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklenmektedir. 

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya ile Burdur ve Isparta'nın güney kesimlerinde kuvvetli Antalya'nın kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, batısı parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma)Konya ile zamanla Eskişehir, Karaman ve Aksaray ile öğle saatlerinden sonra Ankara'nın batı ilçelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, doğusunun parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Batman çevrelerinin sisli geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...










 

Sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri