Meteoroloji'den yağış uyarısı

Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ile Tokat, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli sağanak bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarı''da, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun, Ordu), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Tokat, Sivas, Diyarbakır, Batman, Siirt, Hatay, Mersin, Adana, Osmaniye çevrelerinde, 21.00'a kadar kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.

Uyarıda, yetkililer ile vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan ve yıldırım düşmesine karşı tedbirli olmaları istendi.



Pazartesi günü (Bayramın 2. günü); Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde yağış bekleniyor. Karadeniz, Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş), Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile hafif olmak üzere Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik) ve İç Anadolu'nun doğusu (Ankara, Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Niğde) yağışlı geçecek. Bayramın 2. günü görülecek yağışların; Batı Karadeniz kıyıları (Bartın, İnebolu ve Sinop), Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin doğusunda (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Muş, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt) kuvvetli olması bekleniyor.



Salı günü (Bayramın 3. günü); Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde yağış bekleniyor. Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Yalova) Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Muş, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt) yağışlı geçecek. Bayramın 3. günü görülecek yağışların; Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize) ile Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışlı havanın hafta ortasından itibaren kuzeydoğu bölgelerimize çekileceği ve Cuma günü ülkemizi terk edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının; Yarın (cumartesi) batı bölgelerde, pazar ve pazartesi günü ülke genelinde hissedilir derecede (6 ila 8 derece) azalarak mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri