Eğitim çalışanlarının sorunlarının ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda sendikal çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Mesut Öner, hak, emek ve özgürlük mücadelelerinin hız kesmeden devam ettiğini vurgulayarak, “3600 ek gösterge, kariyer basamaklarının yeniden hayata geçirilmesi, uzman ve başöğretmenlere ücret ve ilave derece artışı getirilmesi, aday öğretmenlikten asli öğretmenliğe geçişte sınavın kaldırması başta olmak üzere onlarca kazanım elde eden bir sendikayız” dedi.
Öner, eksiklerine karşın Öğretmenlik Meslek Kanunu için adım atılmasını, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini, nöbet görevine ücret ödenmesini, öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödemelerinin artırılmasını, geliştirme ödeneğinin ödenmesine devam edilmesini, jüri üyelerine ücret verilmesini, sınıf öğretmenlerine haftada iki saat ilave ek ders ücreti ödenmesini, üniversite disiplin kurullarında sendika temsilcisinin yer almasını sağladıkları söyledi.
Sadece üyelerine karşı sorumluluk duygusu taşımadıklarının dile getiren Öner, “Ülkemize, milletimize, yerküremize karşı da sorumlu davrandık, davranıyoruz. Eşitsizlikler ve adaletsizlikler, yoksulluk ve yoksunluk insanlığın kaderi olmamalıdır, diyor; emek mücadelemizi yerelden evrensele büyütmeyi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
Üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkına kavuşması, yardımcı hizmetler sınıfının genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi, hizmetli, memur, şefler, şube müdürleri başta olmak üzere, genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı personelinin mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının başta üniversiteler olmak üzere tüm kurumlarda yapılmasının, karar mekanizmalarında sendikaların daha fazla temsilinin sağlanması için çalışmaya, emek harcamaya devam edeceklerini kaydeden Öner, “Emeğimize sahip çıkacak, kazanımlarımıza kara çalmaya çalışanların kuru gürültüsüne pabuç bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.
Yıllardır, kadrolu-sözleşmeli-ücretli karmaşasının sona erdirilmesi, istihdamda güçlük çekilen yerlere teşvik sisteminin getirilmesi, cebri değil cezbi yöntemlerin uygulanması, mülakatın kaldırılması, görevde yükselme/unvan değişikliği sınavlarının bir takvime bağlanması, mesleki özerklik tesis edilmesi, hakların ve yetkilerin genişletilmesi, yazılı sınava dayalı okul yöneticiliğinin yasal statüye kavuşturulması, kariyer basamaklarının sınava değil, süreye bağlı olması gerektiğini dile getirdiklerini belirten Öner, sonuç alıncaya kadar söz konusu talepleri dillendirmeye devam edeceklerini kaydetti.
Eğitim-Bir-Sen varsa kazanım var
“Sorun çözen, kazanım üreten bir sendikayız” diyen Öner, “Eğitim-Bir-Sen varsa kazanım var; çalışma hayatının dinamiklerini belirleyen birikim, toplumu dinamitleyen düşüncelere set olan bilinç var. Eğitim-Bir-Sen varsa mazlumların umudu, yetimlerin sahibi var. Eğitim-Bir-Sen varsa, 6 yılda 40 bine varan öğretmen, 450 bine yaklaşan öğrenciye 1 milyon 620 bin kitap okutan, kültürel soykırıma karşı ‘diriliş neslini’, sekülarizme karşı ‘Asım’ın neslini’, siyonizme karşı ‘Kudüs neslini’, enformatik cehalete karşı ‘bilge nesli’ yetiştiren Genç Memur-Sen var, Bir Bilenle Bilge Nesil projesi var” değerlendirmesinde bulundu.
15 Mayıs’a kadar çalışmalarımızı yoğunlaştıracak, ailemize yeni üyeler kazandıracağız
15 Mayıs mutabakatlarına kadar çalışmalarını yoğunlaştıracaklarının altını çizen Mesut Öner, sözlerini şöyle tamamladı: “Etkin gücümüz örgütlülüğümüzden gelmektedir. Bu örgütlü gücün zirvedeki yerini, sahadaki dinamizmini sürdürmesi için 15 Mayıs mutabakatlarına kadar rehavete kapılmayacak, daha çok çalışacak, yeni üyeler kaydedecek, her yeni gün çıtayı daha da yükseltecek; sahada gezmedik yer, tezvirata, kara propagandaya pabuç bırakmayacağız.”