Meslek Lisesi Lüks Rezidans Oluyor

Etiler Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi'nin lüks rezidans yapılmak üzere TOKİ'ye devrine karar verildi.


İstanbul'un emlak değeri en yüksek semti Etiler'de ünlü alışveriş merkezi Akmerkez'in yan bahçesinde bitişik Etiler Lisesi, arka bahçesinde bitişik Levent Kız Meslek Lisesi ve tam karşısında yer alan Etiler Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi'nin lüks rezidans yapılmak üzere TOKİ'ye devrine karar verildi.

Mülkiyeti Hazine Müsteşarlığı'na ait olan 38 dönüm arazi üzerindeki 3 okulun TOKİ'ye devri için Maliye Bakanlığı'na sunulmak üzere protokol hazırlandı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, "Prensipte anlaştık. Devlet arsa değeri ve rantı yüksek şehrin göbeğinde kalmış okulları TOKİ'ye devredecek" dedi.

Okulların devri için emsal bedel belirlediklerini kaydeden Yıldız, "2 bin 200 derslik karşılığı TOKİ'ye şehrin dezavantajlı bölgelerinde bize 100 yeni okul yapacak. kamudan.com Tepkiler var. Toptancı bir anlayış içerisinde değiliz"diyerek sırada 22 okul daha olduğunu söyledi. Okulların milyon dolarlık lüks rezidans olarak yapılabilmesi için mülkiyet sahibi Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün takasa onay vermesi ve imar planlarının değiştirilmesi gerekiyor.

Satış protokolü Ankara'da

İstanbul'da uzun zamandır satışı gündemde olan şehrin göbeğinde arsa değeri yüksek okulların elden çıkarılmasıyla ilgili devlet ilk adımı attı. İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce sürdürülen trampa(takas) koşullarıyla ilgili çalışmada son aşamaya gelinerek bir protokol hazırlandı.

38 bin 420 metrekare arazi

Milli Eğitim Bakanlığı'na dün gönderilen protokole göre; 18 dönüm 800 metrekare arazi üzerinde 750 öğrencisi olan Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, 9 dönüm 620 metrekare arazi üzerine kurulu olup bin 200 öğrencisi olan Etiler Lisesi ile Ulus'da 10 dönüm arazi üzerine kurulu 400 öğrencisi olan Levent Kız Meslek Lisesi, TOKİ'ye devredilecek.

Zengine rezidans yoksula okul

Lüks semtlerde paha biçilemez arazilerdeki okulları devralması planlanan TOKİ, buna karşılık İstanbul'da öğrenci yoğunluğunun en fazla olduğu Esenler, Sultanbeyli, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Sancaktepe, Sultanbeyli, Bağcılar, Başakşehir ve Küçükçekmece'de anasınıfından, liseye, meslek lisesinden, anadolu lisesine kadar 100 yeni okul yapacak. Etiler'deki araziler üzerindeki okullar ise yıkılarak yerlerine lüks rezidanslar inşaa edilip, satılacak.

KADEME KADEME İLERLEYECEĞİZ SIRADA 22 OKUL DAHA VAR

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız okulların devriyle ilgili Habertürk'e şu açıklamayı yaptı; "MEB, TOKİ'ye devir için Milli Emlak'dan yani arsa sahibinden yetki devri istiyor. Protokol hazırlandı. Emsal bedel belirledik. 2 bin 200 derslik karşılığı okul yapılacak. TOKİ, orada büyük rezidanslar kuracak. TOKİ, bizim adımıza ihaleye çıkacak. Prensipte anlaştık. kamudan.com Devlet, şehrin göbeğinde kalmış rantı yüksek arsalarına karşılık devirle yoksul semtlere yeni okullar yaptıracak. Buradan alınan kaynak dezavantajlı bölgelere ayrılacak. Kamu kaynaklarını daha verimli kullanacağız. Satıp parasını bütçeye kaydetme gibi bir durum yok. O bölgede öğrenci sayısı düşük. Çocuklar başka semtlerden geliyor. Biz o çocuklarımız için de okullarını yeniden yapacağız. Arsa bedeli yüksek olsa da öğrencisi olan özellikle ilköğretim okulları planımızda yok. Kademe kademe ilerleyeceğiz. 22 okul daha var. Devir onayı alınırsa hemen ihaleye çıkılacak"
habertürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri