Mesaj bu fotoğrafla verildi

ABD Ulusal Tıp Müzesi'nin arşivi savaşın korkunç yönünü bir kez daha ortaya koyarak genç kuşaklara mesaj veriyor. ABD ordusunun fotoğraf arşivi ABD'nin başkenti Washington'daki Ulusal Tıp Müzesi'nde sergilendi.

Sergide Birinci Dünya Savaşı'nda yaralanan savaş gazilerinin fotoğraflarının yanı sıra, kurşunla parçalanmış kafatasları da sergileniyor.

Savaşın gerçek yüzünü insanlara göstererek, yaşanan dramları genç kuşaklara anlatmayı hedefleyen ABD Ulusal Tıp Müzesi ilk aşamada 500 bin fotoğrafı dijital ortama aktardı. 225 bin fotoğraf daha dijital ortama aktarılmak için çalışmalar devam ediyor. Arşivde askeri hastanelerde, savaş kurbanı olan sivillerin tedavi edildikleri fotoğraflarda yer alıyor.


DÜNYADAN KISA KISA...

YAŞLILAR BAKIMEVİNE KANLI BASKIN
ABD'nin North Carolina eyaletindeki bir yaşlı bakımevinde düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin sayısının 8'e çıktığı bildirildi. Polis yetkilileri, Carthage kasabasındaki Pinelake Sağlık ve Rehabilitasyon adlı yaşlı bakımevinde 45 yaşındaki Robert Stewart adlı saldırganın açtığı ateşte yaralanan 2 kişinin daha kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirtti.

İRAN KUZEY KORE İLE İŞBİRLİĞİNİ YALANLADI
İran, Kuzey Kore ile ne askeri ne de füze programı konusunda işbirliği yaptığını bildirdi. İran'ın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV'de yer alan haberde, füze programı konusunda Kuzey Kore'ye yardım yapıldığı yönündeki haberlerin “siyasi” olduğu belirtildi. İran'ın Tokyo Büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya dayanılarak verilen haberde, Tahran ile Pyongyang yönetimi arasında askeri ve füze programı konusunda işbirliği olduğu yönündeki haberler yalanlandı.

MOĞALİSTAN'DA TÜRK MAHALLESİ PROJESİ
Moğolistan'ın ekonomik kalkınmasına hız vermek için hayata geçirmeye çalıştığı pek çok proje arasında Türkiye'nin de önem verdiği “100.000 Konut Projesi”, iki ülke arasında gerçekleşen anlaşma neticesinde nihai bir karara bağlandı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Moğol İş Konseyi Başkanı Burak Vardan yaptığı açıklamada, “Hükümet yetkilileri 2009?2012 yılları arasında ise Moğolistan'ın Bayangol Vadisinde 15 bin adet konut inşa edileceğini belirtti. Projenin yaklaşık olarak maliyetinin 335 milyon dolar olması bekleniyor. Proje tamamlandığında ise, Moğolistan'da 100 bin aile modern yaşam standartlarına kavuşacak” dedi.

hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri