Piyasa beklentileri de Merkez Bankası'nın faizleri değiştirmeyeceği yönündeydi.
Öte yandan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, borçlanma faiz oranlarını yüzde 1,50, borç verme faiz oranını da yüzde 9 düzeyinde sabit tuttu.
Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, son dönemde iktisadi faaliyete dair açıklanan verilerin Ocak Enflasyon Raporu’nda sunulan
görünümle büyük ölçüde uyumlu seyretttiği belirtildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"İç talepteki artışın desteğiyle iktisadi faaliyet toparlanmaya devam etmekte, dış talep ise yakın dönemde bir miktar hızlanmakla birlikte göreli olarak zayıf seyretmektedir. İstihdam koşullarındaki iyileşme sürmekte, ancak işsizlik oranları halen yüksek seviyelerde bulunmaktadır. Yıllık enflasyonun Subat ayında bir miktar daha düşüş gösterdikten sonra, ikinci çeyrekten itibaren dalgalı bir seyir izleyerek yıl sonunda Ocak Enflasyon Raporu’ndaki tahmine yakın bir düzeyde gerçekleşeceği öngörülmektedir."
ALINAN KARARLAR RİSKLERİ AZLTII
Merkez Bankası’nın Kasım ayından bu yana aldığı tedbirlerin özellikle ithalat talebindeki yavaşlama kanalıyla toplam talebin bileşimini dengeleyerek finansal riskleri azaltttığı belirtilen açıklamada, bu kararların enflasyon üzerindeki iç talep kaynaklı baskıları da sınırlayacağı kaydedildi. Açıklamaya şöyle devam edildi:
"Bununla birlikte, enerji ve diğer emtia fiyatlarında gözlenen hızlı artışların enflasyon üzerinde arz yönlü ilave bir risk unsuru teşkil ettiğine dikkat çekilmistir.
Bu değerlendirmeler sonucunda Kurul, fiyat istikrarına ve finansal istikrara iliskin risklerin azaltılması açısından; düsük düzeyde politika faizi, genis faiz koridoru ve yüksek zorunlu karşılık oranlarından oluşan politika bileşiminin sıkılaştırıcı yöndeki etkilerinin bir sonraki toplantıya kadar yakından izlenmesinin ve gerekli görüldüğü takdirde aynı doğrultuda ilave tedbirlerin alınmasının uygun olacağını belirtmiştir."
hürriyet