Mercedes'ten bir ilk

Mercedes-Benz'in otobüs teknolojisinde devrim sayılan hibrid modeli Citaro FuelCELL'in dünya tanıtımı yapıldı.Avusturya'da sergilenen otobüs 11 Haziran'a kadar meraklıları tarafından görülebilecek.

Citaro G BlueTec Hybrid sürüş sistemi ile desteklenen yeni otobüs sıfır emisyon prensibi ile çalışıyor. Çevre dostu bu otobüs benzerlerine göre de daha az yakıt tüketiyor.

Lityum-İyon pillerle enerjiyi depolayan otobüste elektirikli hub motorlar kullanılıyor. Mercedes-Benz yetkilileri otobüslerinin hidrojen tüketiminin de benzer yakıt hücreli otobüslerle karşılaştırıldığında yüzde 10-25 daha az olduğunu belirtiyor.

Öte yandan Türkiye'de de bir otobüs fabrikası bulunan Mercedes'in hibrid otobüsleri Türkiye'de üretip üretmeyeceği bilinmiyor.

Bu halk otobüslerinin kökeni 1990'ların ortasında başlatılmış NEBUS araştırma konseptlerine dayanıyor. Bu konseptten önce bir dizel-elektrik hibriti, şimdi de FuelCell hibriti ortaya çıktı. Yakıt hücreli otobüslerin 36 adedi yaklaşık iki milyon kilometre yol yapılan dört yıllık bir teste tabi tutuldu.

hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri