Memurun kaybı karşılansın

Memurun kaybı karşılansın Kamu görevlilerini yakından ilgilendiren 6’ncı Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Yetkili sendikalar tarafından kamu tarafına teklifler sunuldu.

Kamu görevlilerini yakından ilgilendiren 6’ncı Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Yetkili sendikalar tarafından kamu tarafına teklifler sunuldu.

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü, verilen tekliflerin yeterli olmadığına dikkat çekerek, kamu görevlilerinin enflasyon karşısında ezilmesinin önüne geçilmesi çağrısında bulundu.

Yaklaşık 4,2 milyon memur ve 2,2 milyon memur emeklisini ilgilendiren ve 2022 ve 2023 dönemi için maaşlara yapılacak zammın belirleneceği 6’ıncı Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Toplu Sözleşme masasında bulunan yetkili sendikalar kamu işverenine tekliflerini sundu. Toplu sözleşme masasında bulunan Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, yapılan ilk toplantıda ortak talepler belirlemiş ve hükümetten taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17, her yıl yüzde 3 olmak üzere iki yılda toplam yüzde 6 refah payı artışı talebinde bulunmuştu. Sendikaların tekliflerini sunmasına karşın henüz kamu işvereni kendi tekliflerini açıklamadı.

MEMURLAR ENFLASYONA KARŞI EZDİRİLMEMELİ

Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen tarafından kamu işverenine sunulan tekliflerin yeterli olmadığına dikkat çeken ÖĞDER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, “Sendikaların sunduğu teklifler geçmiş yıllara göre iyi fakat yeterli değil. Yüzde 3 refah payına ek yüzde 3 kalkınma payı da eklenerek, ayrıca seyyanen zam ile memurların ve memur emeklilerinin zararların kapatılmalı. Son bir senede memurların ve memur emeklilerinin maaşları enflasyon karşısında eridi. Bundan sonra ise memurların enflasyona karşı ezdirilmemesi için çalışmalar yapılmalı” diye konuştu.

MAAŞLARA ENFLASYON ZAMMI FAYDA SAĞLAMIYOR

Memurlara ve memur emeklilerinin maaşlarının enflasyon oranı kadar artırılmasının bir fayda sağlamadığına dikkat çeken Sürücü, “Ezilmenin önüne geçmek için enflasyon oranının üzerinde zam verilerek gelecek enflasyon farkına karşı da hazırlıklı olunmuş olur” dedi.

 

Kaynak : Milli Gazete

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri