Memurun aylık zararı 65 lira

Türkiye Kamu-Sen'in Antalya'da düzenlediği "TÜRKİYE BULUŞMASI GENİŞLETİLMİŞ İSTİŞARE TOPLANTISI" sona erdi.

 

Türkiye Kamu-Sen'in Antalya'da düzenlediği "TÜRKİYE BULUŞMASI GENİŞLETİLMİŞ İSTİŞARE TOPLANTISI"  sona erdi.

Yapılan yuvarlak masa toplatılarında sendikalarımız kendi aralarında oluşturdukları gruplar aracılığı ile sendikal alanda yapılması gerekli olan eylem ve etkinlikleri belirleyerek önümüzdeki dönemde Türkiye Kamu-Sen'in stratejilerine ışık tutacak fikirleri ortaya koydular.

 

KONCUK: 123 TL'Yİ SAVUNANLAR ÖNCE MATEMATİK ÖĞRENSİNLER

Toplantı Genel Başkan İsmail Koncuk'un kapanış konuşmasıyla sona erdi. Koncuk toplantının Türkiye Kamu-Sen camiasına hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başladı. Koncuk, " Toplantımız hepimize hayırlı olsun,ciddi bir çalışma ortaya koyuldu. Emeklerini esirgemeyen tüm yöneticilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bu toplantı sonucunda bizlere yol gösterecek sonuçlar ortaya çıkacaktır. Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulu olarak sonuçları değerlendirip ona göre hareket edeceğiz.

Şu bilinmelidir ki, bütün ünvanlar, bütün makamlar gelip geçicidir. Bulunduğumuz yerler bizlere bizden öncekiler tarafından teslim edilmiş birer emanettir. Doğru olan aldığımız emaneti en güzel şekilde devretmektir.  Bu teşkilat bugün 450 bin üyeye ulaşmış durumda...Devletin tüm imkanlarını ve gücünü arkasına alanlara rağmen her yıl büyümeye devam ediyoruz. Bu sizlerin başarısıdır. Hedefimiz bu başarıyı daha nasıl taçlandırabiliriz ve yetkiye taşıyabiliriz olmalıdır. Her türlü olumsuzluğa ve karşımıza çıkan her türlü güçlüğe rağmen ya bu deveyi güdeceğiz ya da bu deveyi güdeceğiz, bu diyardan gitmek yok değerli arkadaşlarım. Biz hep varolacağız ama memurlara zulm edenler, konjonktürün getirdiği avantajları kendi lehlerine kullananlar  birgün olmayacaklar. Biz birileri gibi balon misali şişmedik, adım adım büyüdük. Bu nedenle gelecek kaygısı taşımıyor her şart ve durumda büyümeye ve varolmaya devam edeceğimizi biliyoruz.

Her türlü şer yola başvurmalarına rağmen, büyümemizi engelleyemediler. Bizim nasıl büyüdüğümüzü anlayamıyorlar, anlayamayacaklar. Teşkilatı dava adamlarından kurulu olan konfederasyonumuzun büyümemesi mümkün değildir. Çünkü bu teşkilat dava adamlarından oluşan bir teşkilattır.

Bugün herşeyden memnun olan Memnun-Sen'in Genel Başkanı bir açıklama daha yapmış ve 123 TL 'den de memnun olduğunu söylemiş. Bu şahıs diyor ki, 123 TL'lik zam orta vadede, emeklilikte yüzde  3+3'den daha fazla artış sağlayacak. İmzaladıkları toplu sözleşmede tutundukları tek dal emekli ikramiyelerine artış getirmiş olmasıydı. Ancak bugün artık emekli ikramiyeleri de erimiş durumdadır. Şöyle ki, Taban aylığa 175 lira brüt artış yapılınca 30 yıllık bir memurun emekli ikramiyesi 5277 lira yükseldi ama eğer yüzde 3+3 ve enflasyon farkı dahi kabul edilmiş olsaydı bugün aynı memurun emekli ikramiyesi 5613 lira artmış olacaktı. Yani emekli ikramiyesinde de memurun 336 lira zararı vardır.

Zaten memurlar çoktan zarara girmiş durumda, yıl sonunda enflasyon yüzde 10'u bile aşacak. Bu durumda en düşük devlet memurunun aylık zararı 41 lira oldu. Doktorun, mühendisin, müdürün zararı 200 lirayı aştı. Memurun aylık zararı 65 lirayı buldu. Bütün bu gerçekler ortadayken hala sen insanları hesap bilmez mi sanıyorsun? Çırpındıkça batıyorsun. Hesabını doğru düzgün yap. Matematik öğren. İnsanları da kandırmaktan vazgeç." dedi.

Genel Başkan konuşmasını  katılımcılara tekrar teşekkür ederek sonlandırdı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri