Memurların aldığı zam enflasyona karşı eridi

2024 yılının ikinci altı ayı için memurlara yapılan %10’luk toplu sözleşme zammı, enflasyon karşısında etkisini yitirdi. Temmuz ayında %3,23, Ağustos ayında %2,47 ve Eylül ayında %2,97 artış gösteren enflasyon, toplamda %8,92’lik bir 3 aylık enflasyon ora

2024 yılının ikinci altı ayı için memurlara yapılan %10’luk toplu sözleşme zammı, enflasyon karşısında etkisini yitirdi. Temmuz ayında %3,23, Ağustos ayında %2,47 ve Eylül ayında %2,97 artış gösteren enflasyon, toplamda %8,92’lik bir 3 aylık enflasyon oranına ulaşılmasına neden oldu. Böylece memurların aldığı zam, enflasyon karşısında eridi.

Temmuz ayında memurlar, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile birlikte toplamda %19,31 zam almıştı. Ancak bu artış, artan enflasyon nedeniyle etkisini kaybetti.

Ekim, Kasım ve Aralık Ayları Bekleniyor

Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki enflasyon oranlarının, 6 aylık toplam enflasyonun %10'u aşması durumunda memurlar, aşan miktar kadar fark alabilecek. Ancak mevcut veriler göz önüne alındığında, memurların aldığı zammın enflasyona karşı eridiği net bir şekilde görülüyor. Bu durum, memurların alım güçlerini olumsuz etkiliyor ve ekonomik koşulların yakından takip edilmesini gerektiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri