Memurlardan Eylem

Türkiye Kamu-Sen üyeleri Türkiye genelinde simitle iftar yaparak hükümeti protesto etti..

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Hükümetin memur maaşları için öngördüğü zammı Türkiye geneli protesto etti..

Adana'da Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup memur, İnönü Parkı'nda oruçlarını simit ve ayranla açarak, protesto gösterisi yaptı. Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, burada yaptığı açıklamada, ''Hükümetin, kamu görevlileri için düşündüğü maaş artış oranını belirlerken vatandaşların ekonomik durumunu göz ardı ettiğini'' savundu.

TRABZON

Trabzon Atatürk Alanı'nda toplanan Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Temsilciliğine üye yaklaşık 100 kişi, ellerinde bulunan döviz ve pankartlarla günlük bir simit parasına çalıştıklarını gerekçe göstererek, bu durumu protesto ettiklerini belirtti. Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Temsilcisi Coşkun Dilber, yaptığı basın açıklamasında, memurların ekonomik krizin yükünü çektiklerini, ailelerine insanca bir yaşam sağlayabilmenin yerine yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi.

ERZURUM

Erzurum Mumcu Caddesi'nde sendika binasının bulunduğu iş merkezi önünde toplananlar adına basın açıklaması yapan Kamu-Sen Erzurum Şube Başkanı Müfit Bayraktar, Hükümetin, kamu görevlilerine yapacağı maaş artışlarını yüzde 2,5 zamma layık gördüğünü belirtti.

SİVAS

Sivas'ta Kamu-Sen Sivas Temsilcisi Muzaffer Karadağ, konfederasyonlarına bağlı şube başkanları ve sendika üyeleriyle birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda simit ve ayranlı iftar açtı.

Devleti temsil eden kamu görevlilerinin yaşam koşullarının her geçen gün kötüleştiğini belirten Karadağ, ''2010 yılı için maaşlara yapılması düşünülen artış, kamu görevlileri ve aileleri için günlük bir simit parası bile etmemektir. Buradan Hükümete soruyoruz, bizler günlük bir simit parasıyla mı insanca bir ücrete kavuşacağız'' diye konuştu.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de Zafer Meydanı'nda toplanan Türkiye Kamu-Sen Gümüşhane Temsilciliği üyeleri de oruçlarını simit ve ayranla açtı. Türk Eğitim-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Aşkın, burada yaptığı basın açıklamasında, bütün uluslararası sözleşmeler ve Anayasa'nın Hükümeti, çalışanlarına asgari geçim standartlarında bir ücret vermesi yolunda yükümlülük altına soktuğunu söyledi.

TOKAT

Tokat Cumhuriyet Meydanında toplanan sendika üyeleri, ayran ve simit ile iftarlarını açarak, Hükümetin memurlara yaptığı zammı protesto etti. Türkiye Kamu-Sen Tokat Temsilcisi Hakan Akkaya, yapılması düşünülen maaş artışlarıyla birlikte iftar sofralarının memurlar için bir sıkıntıya dönüştüğünü belirterek, ''Bizler burada simitle orucumuzu açarak, kamu görevlilerinin içinde bulunduğu zor koşulları kamuoyuna anlatmak amacındayız'' dedi.

MUĞLA

Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilciliği'nde düzenlenen etkinliğe katılan Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup iftarını ''simit ve ayranla'' açtı. Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Hasan Gezgin, maaşlara yapılması düşünülen artışın kamu görevlileri ve aileleri için günlük bir simit parası bile etmediğini öne sürdü.

SAKARYA

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, Hükümetin memur maaşları için öngördüğü zammı ''simitle iftar'' yaparak protesto etti. Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup oruçlarını simit, su ve ayranla açtı. Memurları temsilen konuşan Türkiye Kamu-Sen Sakarya Temsilcisi Rahim Varol, açıklamasında artışı protesto etti.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de Türk Sağlık-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup sendikalı, iftarlarını simit ve ayranla açarak Hükümetin memur maaş zammını protesto etti. İl Sağlık Müdürlüğü binası önündeki parkta bir araya gelen sendika üyeleri, açtıkları pankartla yapılması düşünülen zam oranlarını protesto etti.

AMASYA

Kamu-Sen üyeleri Yavuz Selim Meydanında bazı partilerin temsilcilerinin katılımıyla simit ve ayranla oruç açarak, Hükümeti protesto etti. İftar öncesi bir açıklama yapan Kamu-Sen il temsilcisi Kamil Terzi, memur maaşlarına yapılması düşünülen zam oranlarını eleştirdi. Terzi, eylemlerinin süreceğini belirterek, Amasyalılardan ve kamu çalışanlarından destek istedi.

YOZGAT

Yozgat'ta Türkiye Kamu-Sen üyesi 20 kişilik bir grup, hükümetin memur maaşlarına verdiği zammı ''Ayran ve Simit'' ile iftarlarını açarak protesto etti.

haber7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri