MEMURLARDAN ENFLASYON FARKI İÇİN DAVA

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu, 2008 yılında oluşan yüzde 4 enflasyon farkının ödenmesi için, 2009 yılı Bütçe Kanunu'nun Anayasaya aykırılığı gerekçesiyle Danıştay'a dava açtı.

ANKARA (ANKA)-Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN), 2008 yılında oluşan yüzde 4 enflasyon farkının ödenmesi için, 2009 yılı Bütçe Kanunu'nun Anayasaya aykırılığı gerekçesiyle Danıştay'a dava açtı.
HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, kamu çalışanlarına 2009 yılının ilk altı ayı için verilen yüzde 4 maaş artışının 2008 yılı enflasyon farkını karşıladığını bu nedenle reel olarak 2009 yılında yüzde sıfır maaş artışı yapıldığına dikkat çekerek, “2008 yılının ilk altı ayı için kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 2 artış yapıldı. Bu artış Cumhuriyet tarihinde yapılan en düşük maaş artışıdır. Buna karşılık TÜİK tarafından ilk altı aylık enflasyon Tüketici Fiyatları Endeksi'ne göre yüzde 6 olarak açıklandı. İkinci altı ayı için kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 3,96 artış yapıldı. İkinci altı aylık dönemde ise enflasyon Tüketici Fiyatları Endeksine göre yüzde 4 olarak gerçekleşti. Kümülatif olarak, 2008 yılında enflasyon yüzde 10 olmasına rağmen kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 6 artış yapıldı. 2009 yılının ilk altı ayı için verilen yüzde 4 maaş artışı ancak 2008 yılının kayıplarını telafi ediyor. Bu durumda 2009 yılında memur maaşlarına reel anlamda yüzde sıfır maaş artışı yapıldı” diye konuştu.
Maliye Bakanlığı'nın 2009 yılı için Yeniden Değerleme Oranını yüzde 12 olarak açıkladığını anımsatan Çivi, tüm vergi, harç ve cezalar yüzde 12 artırılmışken, kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 4 artış yapılmasının sosyal hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmadığını vurguladı.(ANKA)
(HLY/NB/BÜN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri