Memurlara Ocak ayında 3600 Ek Gösterge müjdesi!

Bakan Bilgin: '3600 Ek Gösterge'yi Ocak'ta Meclis'e getireceğiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 Ek Gösterge düzenlemesini Ocak ayında Meclis'e getireceklerini söyledi.

Bakan Bilgin: '3600 Ek Gösterge'yi Ocak'ta Meclis'e getireceğiz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 Ek Gösterge düzenlemesini Ocak ayında Meclis'e getireceklerini söyledi.

Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması'nda konuşan Bilgin, Sanayi Devrimi'ne 200 yıl geç kalmanın bedelini çok ağır ödediklerini söyledi.

Geçmişteki yanlışların Türk ekonomisini dışa bağımlı hale getirdiğini ifade eden Bilgin, enflasyon, devalüasyon ve döviz krizlerinin ithal ikamesi modelin yanlışlığının sonucu olduğunu iddia etti.

Asgari ücreti enflasyonun üzerinde bir refah düzeyine taşıyacak bir anlaşmanın asgari ücret komisyonundan çıkacağını dile getiren Bilgin, "Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bir diğer mesele de 3600 Ek Gösterge meselesidir. Bu çalışmayı Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sonlandırmak için çalışıyoruz. İnşallah ocak ayında TBMM'ye getireceğiz." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAKAN BİLGİN ŞÖYLE KONUŞTU;

"Memur-Sen İle İş Birliği Ve Dayanışma Halinde Kamu Görevlilerimizin Durumlarını İyileştirmeye Devam Edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, engellilere ve devlet korumasında yetişen kişilere verilen kamuda istihdam hakkının düzenli bir şekilde işletilmesini temin ettiklerinin de altını çizerek, şunları söyledi:

"Bu kapsamda öğretmenlerimiz başta olmak üzere personelimizin önemli bir kısmını kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Memur-Sen'in bu konunun neticelendirilmesi hususunda gösterdiği gayretin yakın şahidiyiz. Gerçi bizim yıllar önce sözünü verdiğimiz ve hazırlıklarını başlattığımız 3600 ek gösterge meselesini sahiplenmeye çalışan CHP gibi fırsatçılar olduğunu da görüyoruz. Neyse ki milletimizin ve kamu görevlilerimizin hafıza kayıtlarında bunların hepsi de mevcuttur. İnşallah bundan sonra da Memur-Sen ile iş birliği ve dayanışma halinde kamu görevlilerimizin durumlarını iyileştirmeye devam edeceğiz. Hiçbir ayrım yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden, herkesin huzuru ve refahı için çalışmayı sürdüreceğiz. Bunu da son 19 yıldır olduğu gibi yine hep beraber, omuz omuza vererek gerçekleştireceğiz. Sizlerin aracılığıyla tüm kamu görevlilerimize şu çağrıyı yapmak istiyorum: Kardeşlerim, Türkiye'de ne mafyaya ne de mafya siyasetine yer vardır. Tehdit dilini siyasetlerinin öznesi haline getirenlerin bu ülkenin memurunu, öğretmenini, polisini, hakimini, savcısını, bürokratını rahatsız ve huzursuz etmesine asla izin vermeyiz. Biz bu makamda olduğumuz müddetçe Allah'ın izniyle kimse sizin kılınıza dahi dokunamaz. Yeter ki siz çalışın, üretin, ülkemize ve milletimize aşkla hizmet edin. Yeter ki siz görevinizi hakkıyla yerine getirmenin çabasını verin. Yeter ki siz büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası hedefinden sapmayın. Gerisi sadece lafügüzaftır, teneke gürültüsünden ibarettir. Biz Memur-Sen'e ve onun hükmi şahsiyetinde tüm kamu görevlilerimize güveniyoruz."

Bakan Bilgin: 3600’ü Ocak Ayında TBMM’ye Getireceğiz

Memur-Sen Türkiye Buluşmasına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise memurlara %30 oranına varan zam yapıldığını ifade ederek “3600 ek gösterge meselesini de Toplu Sözleşmede bir temenni olarak çıkarıp karara bağladık. Onun üzerinde çalışıyoruz. İnşallah sonuçlandırmak üzereyiz Ocak ayında TBMM’ye getireceğiz” diye konuştu.

Geçmişteki yanlışların Türk ekonomisini dışa bağımlı hale getirdiğine vurgu yapan Bilgin, enflasyon, devalüasyon ve döviz krizlerinin ithal ikamesi modelin yanlışlığının sonucu olduğunu söyledi.

Türkiye ile birlikte ithal ikamesi sistemine başlayan Asya Kaplanı ülkelerinin başarılı olduğunu ancak Türkiye'nin başarısız olduğunu ifade eden Bilgin, şunları kaydetti:

"Başarısızlığın iki kaynağı var. Birisi IMF ve Dünya Bankası perspektifi ile birlikte ekonomiyi yönetmeye kalktık. O da Türk ekonomisini Batı'ya, ABD ve Avrupa'ya bağımlı hale getirmiştir. Son 20 yılda değişen şey bu olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yerli kalkınmaya dayalı bir büyüme modeline geçilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tarihte bir dönüşüm yaşandı geçen hafta. Türk Devletleri iş birliğini ifade eden örgüt kuruldu. Bütün bunlar Türkiye'nin sadece Suriye'de, sadece Akdeniz'de değil, bütün bu coğrafyada barışı temsil eden ama kalkınma sürecinde de büyüyen bir ekonomiyle barışı temsil eden bir ülke olduğunu gösteriyor. Bugün dünyanın en hızlı büyüyen iki ülkesinden birisiyiz. İki çeyrekte böyleydi, üçüncü çeyrek de de beklentiler böyle. Yıl sonu itibarıyla da yüzde 10 büyüyeceğimizi tahmin ediyoruz."

ALİ YALÇIN'DAN 3600 EK GÖSTERGE VE SÖZLEŞMELİ PERSONEL AÇIKLAMASI

Yalçın: Dün Darbecilerin Çıkarlarını Koruyan Sendikalar Varken Bugün Milletin Çıkarlarını Koruyan Sendikalar Var

Programda bir konuşma gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise Erdoğan’ın içeride ve dışarıda verdiği mücadeleyi sendikal alanda Memur-Sen’in gerçekleştirdiğini ifade ederek “Dün, darbeye zemin hazırlayan sendikalar varken çok şükür bugün 15 Temmuz’da olduğu gibi darbeleri durdurmak için meydanlara çıkan sendikalar var. Dün, darbecilerin ve vesayet odaklarının çıkarlarını koruyan sendikalar varken bugün milletin ve üyelerinin çıkarlarını koruyan sendikalar var. Dün, merhum Mehmet Akif İnan ve arkadaşlarının birlerle başlattığı bir sendikadan bugün 1 milyon üyeyi aşarak ülkemizin en büyük memur konfederasyonu olmayı başaran bir teşkilatımız var” diye konuştu.

6. Dönem Toplu Sözleşme’de başarılı bir süreci geride bıraktıklarını hatırlatan Yalçın, sürese katkılarından dolayı Erdoğana teşekkür etti. Yalçın, “Toplu sözleşmede ortaya koyduğunuz yakın ilgi ve destek için Memurlar adına, zatı alinize şükranlarımızı sunuyoruz. Verdiğiniz bu güçlü destek ile Sayın Bakanımız Vedat Bilgin’in tecrübesi, çözüm odaklı yaklaşımı ve yönetim kabiliyeti neticesinde hüküm altına aldığımız; 3600 ek göstergenin ayrım yapılmadan kamu görevlilerinin tümüne verilmesi ve sözleşmelilerin kadroya geçirilmeleri için başlatılacak olan heyet görüşmeleri konusunda verdiğiniz destek ve kararlılığınızdan dolayı şahsınıza bütün kamu görevlileri adına yürekten teşekkürlerimizi ifade etmeyi büyük bir borç bilirim” ifadelerini kullandı.

Toplu Sözleşme hakkının Memur-Sen’in çabalarıyla Erdoğan döneminde alındığını da hatırlatan ancak mevcut yasanın yeterli olmadığını belirten Yalçın, “Ancak o günün şartlarında çok önemli olan bu büyük atılım ve ilgili kanun bugün artık uluslararası sendikal normların uzağındadır ve sorunlarımızı çözmede yetersiz kalmaktadır. Şahsınızın bu konuda vereceğiniz bir destekle yapılacak çalışmalar Büyük Türkiye’ye yakışır, adil bir kamu çalışanları kanunu ve toplu sözleşme düzeninin ortaya çıkmasını sağlayacak, kamu görevlilerini rahatlatacaktır” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri