Memur-Sen'in Ankara'ya Yürüyüş Eylemine Valilikten İzin Çıkmadı!

Eylem Planımızın Dördüncü Aşaması olan Bolu’dan Ankara’ya yürüme eylemimize Bolu Valiliği tarafından sendikaya iletilen "uygun görülmemiştir" yazısı üzerine Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan tarafından basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısına yürüme eylemini birlikte gerçekleştireceği Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Ulaştırma Memur-Sen Genel Sekreteri Mehmet Yıldırım da katıldı. Gerçekleştirilen basın toplantısında Genel Başkan Yusuf Yazgan;

“Bolu Valiliği, Bolu’dan Ankara’ya gerçekleştireceğimiz yürüyüşümüzle ilgili, ‘uygun görülmemiştir’ şeklinde bir yazı yazarak tarafımıza iletmiştir.

2911 sayılı kanun, sendikalara izin alınmaksızın demokratik hakkını kullanma hak ve salahiyetini vermiştir.

Bu hakkımızı yarın saat 11.00’da bolu valilik meydanında ilk olarak basın açıklaması yaparak, ardından da Ankara’ya kadar gerçekleştireceğimiz yürüyüşümüzü başlatarak kullanacağız.

Amacımız meydan okuma değil, demokratik hakkımızı kullanmaktır.

Bu anlamda Bolu Valisi Sayın Erkan Kılıç’tan beklentimiz, kamu görevlileri adına gerçekleştireceğimiz eylemimizi kolaylaştırmasıdır.

Kazanım mücadele ile olur. Bu mücadelemiz neticesinde toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden ödeneceği netleşti. Elimizden alınan diğer kazanımlarımız da geri verilinceye, taleplerimiz kazanıma dönüşene kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.

Yeter ki, kamu görevlilerinin kazanımları gasp edilmesin.

Yeter ki, kamu görevlilerinin haklı talepleri kazanıma dönüşsün” şeklinde konuştu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri