Memur-Sen'den Sendikacılık Dersi

Memur-Sen ve Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Birliği’nin (BSPSH) imzaladığı iş birliği protokolü çerçevesinde ilki Ankara’da gerçekleştirilen “Sendikacılıkta Türkiye ve Arnavutluk Tecrübesi” başlıklı seminerin Arnavutluk etabı tamamlandı.

Memur-Sen ve Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Birliği’nin (BSPSH) imzaladığı iş birliği protokolü çerçevesinde ilki Ankara’da gerçekleştirilen “Sendikacılıkta Türkiye ve Arnavutluk Tecrübesi” başlıklı seminerin Arnavutluk etabı tamamlandı.

Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları Günay Kaya, Mehmet Bayraktutar, Hacı Bayram Tonbul ve Levent Uslu, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Kadınlar Komisyonu Genel Başkanı Habibe Öçal ve Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan ile BSPSH temsilcilerinin katıldığı seminerde “Arnavutluk ve Balkanlar’da Emek Gücünün Geleceği”, “ Arnavutluk’ta Sosyal Diyaloğun Gelişmesi ve Etkisi”, “Türkiye’de Sosyal Diyaloğun Korunması, Güçlendirilmesi ve Çalışanların Perspektifleri”, “Göçmenlerin İşgücü Piyasasına Entegrasyonu ve Bu Süreçte Emek Örgütlerinin Rolü; Memur-Sen Örneği” konuları işlendi.



“Bölgede emek gücünün karşılaştığı yeni sorunları tespit etmek ve bu sorunlara ilişkin ILO sözleşmeleri çerçevesinde çözümler üretmek” amacıyla gerçekleştirilen seminerde, konuşmacılar, emek gücünün sorunlarına ulusal düzeyde çözüm üretmenin imkânsız olduğuna vurgu yaparak, uluslararası düzeyde sendikalar arasında iş birliğinin önemine dikkat çekti. Sosyal diyaloğun önemi üzerinde duran konuşmacılar, emek gücünün göz ardı edilemeyeceğinin altını çizdi. Günümüzde en büyük sorunlardan biri olan göçmen sorunu üzerinde duran konuşmacılar, göçmenlerin iş gücü piyasasına entegre olmaları için izlenmesi gereken politikalara değindi.



Selvi: İnsanca bir hayat için birlikte mücadele etmeliyiz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, toplantıda yaptığı konuşmada, iletişim imkânlarının arttığı bir ortamda herkesin elinden geleni yapması, insanca bir hayat için mücadele etmesi gerektiğini ifade ederek, “Herkesin insan olarak değerli olduğu ve çalışma hayatında insanca bir yaşama kavuştuğu bir dünya ortak hedefimiz olmalıdır. Gelir dağılımında adaletin sağlandığı, daha adil, daha insani, daha huzurlu ve barış içerisinde bir dünya için sorumluluk almalıyız. Sendikalar olarak, yarınından endişe duymayan, geleceğe güvenle bakan insanların olduğu bir dünya için güçlerimizi birleştirmeli, birlikte çalışmalar yürütmeliyiz” dedi.

Selvi, dayanışmaya önem veren bir sendika olduklarını dile getirerek, “50’yi aşkın ülkenin eğitim sendikalarıyla iş birliği anlaşması imzaladık. Burada bulunmamızın nedeni, bu iş birliğini daha ileriye götürmektir. Deneyimlerin paylaşılması, karşılaştığımız yeni sorunlara çözüm bulmakta bize yardımcı olmaktadır” şeklinde konuştu.



Açılış konuşmasını Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar’ın yaptığı seminerde, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya ve Hacı Bayram Tonbul da birer konuşma yaptı. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SENDİKALAR Haberleri