Memur-Sen'de Gündem: Terör ve Halep

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı, Genel Yönetim Kurulu üyeleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel merkez yönetimleri ve Memur-Sen il temsilcilerinin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıda, Mehmet Akif İnan Vakfı’nın kurul

Terörü el ele vererek bitireceğiz

Toplantıda konuşan Ali Yalçın, Türkiye ve dünya gündemini de değerlendirdi. İstanbul’daki terör saldırısını yapanları lanetleyen Yalçın, “Terör bu ülkenin kıymetli evlatlarını esir alamayacaktır. Hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ülkemizi, birliğimizi, kardeşliğimizi hedef alanlara inat birlikte hareket edeceğiz, el ele vererek terörü bitireceğiz” dedi.

Yardım TIR’ları yola çıkıyor

Yoğun saldırı altında bulunan Suriye’nin Halep kentinde yaşananları “Soykırım” olarak nitelendiren Yalçın, “Halep’e derhâl koridor açılsın diyoruz. Halep’te kan pazarı kuranları, katliam yapanları, soykırım platformu kuranları lanetliyoruz. Katliamlara sessiz kalanları da zalimlerin ortağı ilan ediyoruz” şeklinde konuştu.

Halep’e 81 ilden 81 TIR yardım yapacaklarını hatırlatan Yalçın, çalışmaların devam ettiğini, TIR’ların en kısa sürede bölgeye doğru hareket edeceğini söyledi.

Toplantıda, Genç Memur-Sen, Kadınlar Komisyonu, Emekli Komisyonu ve Engelliler Komisyonu başkanları da birer konuşma yaptılar.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri