Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yeni anayasa yapılıncaya kadar sahada olacaklarını ifade ederek, “Mevcut anayasanın yeterli olmadığı, Türkiye’ye dar geldiği artık herkesin malumu. Türkiye Anayasa Platformu olarak yeni anayasanın hayata geçirilmesini kendimize bir görev olarak görüyoruz. Bunun için var gücümüzle çalışacağız. Çünkü millet, ‘artık yeter’ diyor ve yeni anayasa istiyor” dedi.
TV Net’te gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Ali Yalçın, Türkiye Anayasa Platformu tarafından yapılan “Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte” programı hakkında canlı yayında bilgi verdi. Yalçın, “300’ü aşkın kuruluşun yer aldığı Türkiye Anayasa Platformu olarak, biz de bu süreçte varız ve irade beyanında bulunuyoruz diyerek ilk toplantımızı Ankara'da yaptık ve yeni anayasanın startını verdik” şeklinde konuştu.
Sahada olacağız
Yeni anayasa yapılıncaya kadar sahada olacaklarının altını çizen Yalçın, şöyle devam etti: “Mevcut anayasanın yeterli olmadığı, Türkiye’ye dar geldiği artık herkesin malumu. Parlamenter sistemde tıkanmalar yaşanıyor. Geçmişte yaşadığımız tecrübeler bunun en açık örneği. Türkiye Anayasa Platformu olarak yeni anayasanın hayata geçirilmesini kendimize bir görev olarak görüyoruz. Darbe anayasasından tamamen kurtuluncaya kadar var gücümüzle çalışacağız. Çünkü millet, ‘artık yeter’ diyor ve yeni anayasa istiyor.”
“Mevcut anayasa; yapılış, yazılış ve hayata geçiriliş süreciyle bir vesayet anayasasıdır ve vesayetin demokrasi adıyla makyajlanmış şeklidir” diyen Yalçın, “Memur-Sen olarak 2010’da yapılan referandumda etkin rol almış ve vesayetin kırılması için ilk adımı attık. Toplu sözleşmeye de toplumsal sözleşmeye de evet dedik. 2010’da sahada halkı bilinçlendirecek toplantılar gerçekleştirdik. Şimdi aynı yolu izleyeceğiz. Sahada olacak, milletin taleplerine kulak vereceğiz. Emeğimizi, ekmeğimizi ve özgürlüklerimiz güvence altına alan, toplumun her kesimini kapsayan yeni anayasayı inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Milletin söz sahibi olduğu yeni anayasa
Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye kriz ortamına girdiğinde, geleceğe ilişkin rahat bir yolculuk gerçekleştiremediğinde, boşluğa düştüğünde bundan en çok etkilenen Memur-Sen ve diğer sivil toplum kuruluşlarıdır. En fazla zararı gören çalışanlar, sermaye sahipleri ve üreten kesimdir. Mevcut anayasa da buna meydan bırakıyor. Bu nedenle gelin hep birlikte yeni anayasayı yapalım, geleceğe daha emin ve sağlam bakalım diyoruz. Birileri mevcut sistemi dayatmak isteyebilir ancak millet iradesinin önünde hiç kimse duramaz.”