Memur-Sen 81 ilde İsrail’i protesto etti!

Memur-Sen ve ülkemizin önde gelen STK’larının oluşturduğu Filistin’e Destek Platformu’nun çatısı altında 81 ilde düzenlenen İsrail’i protesto yürüyüşleri yüzbinlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

7 Ekim 2023 tarihinden beri ABD destekli Siyonist İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırımı ve Filistin eski Başbakanı ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye yapılan suikastı protesto etmek, Gazze’nin sesi olmak için başta Ankara ve İstanbul olmak üzere 81 ilde kitlesel basın açıklamalı yürüyüşler düzenlendi.

İstanbul Ayasofya Meydanında gerçekleştirilen protestoya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanı sıra Bilal Erdoğan, Önder Genel Başkanı Abdullah Ceylan, Hamas Liderlerinden Talal Nassar, Memur-Sen İstanbul İl Temsilcisi Cesur Öztürk, siyasi partilerin ve STK’ların temsilcileri, on binlerce vatandaş ile basın mensupları katıldı.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Şehit Haniye’nin vasiyetini yerine getirmek, mazlumların sesi olmak için 81 ilde meydanları doldurduklarını vurgulayarak, “Sizleri, ‘Biz ya hür yaşayacağız ya da şehit olarak öleceğiz’ diyen İsmail Haniye’nin şehadetiyle selamlıyorum. Sizleri ‘Varsın tüm çocuklarım şehit olsun zafer bizimdir’ diyen annelerin dirayetiyle selamlıyorum. Sizleri ‘Aç kalırsak toprak yeriz ama toprağımızı terk etmeyiz’ diyen Filistinli direnişçilerin direniş ruhuyla selamlıyorum. Bugün acımızın arşa ulaştığı gündür. Bugün öfkemizin kınından taştığı gündür. Bugün bıçağın kemiğe dayandığı gündür. Bugün Şehit Haniye’nin vasiyetini yerine getirmek için tüm Türkiye’de meydanları doldurduğumuz gündür. 40 bin şehidimiz, 100 bin gazimiz var. Oğullarımızı kızlarımızı kızıl kana boyadılar. Analarımızı bacılarımızı kundaktaki bebelerimizi katlettiler” dedi.

Yalçın: Kalbimiz göğsümüze, ruhumuz bedenimize sığmıyor, öfkemiz çok büyük

Ümmetin yetim çocuğu, Filistin’in öz evladı İsmail Haniye’yi alçak bir terör saldırısıyla şehit ettiler diyen Genel Başkan Yalçın, “Bugün biliyorum ki; bu meydanları dolduran hiç kimsenin kalbi göğüs kafesine, ruhu bedenine sığmıyor. Zalimler aşımıza acı, gözyaşımıza keder kattılar. Bugün burada çağrısına kulak vermek için toplandığımız Dr. İsmail Haniye’yi de alçakça şehit ettiler. Ömrünü adanmış bir lider, kabına sığmaz bir yiğitti İsmail Haniye. Seçimleri kazandı yok saydılar, direndi terörist dediler, özgürlük dedi şehit ettiler. Lanet olsun zalimlere! Şehadetin kutlu, mekânın cennet, makamın âli olsun ey şehit! Mücadelene de şahitliğine de şehadetine de şahidiz! İnandığın gibi yaşadın, şahittin şehit oldun. Yolun yolumuz, davan davamız, şehadetin rehberimizdir. Kaybımız büyük, acımız büyük ama öfkemiz daha büyük. Artık bugün öfke günüdür. Bugün günlerden Kudüs, bugün günlerden Aksa’dır. Bugün etimizle kemiğimizle siyonizmden, emperyalizmden nefret etme günüdür. Bugün, “Nehirden denize Filistin özgür oluncaya dek” mücadele yemini etme günüdür. Çünkü şehadet bir çağrıdır, nesillere çağlara. Biz Haniye’den ve 40 bin şehidimizden bu çağrıyı aldık, öptük, başımıza koyduk. Direncimizi biledik, bilincimizi yeniledik” şeklinde konuştu.

“ABD ve Avrupa soykırımın failidir”

İsrail’in bir Nazi rejimi, bu rejimi kuranların ise soykırımcı ABD ve ırkçı, sömürgeci Avrupa olduğunu belirten Yalçın, “ABD ve Avrupa soykırımın destekçisi değil failleridir. İkinci Hitler olan Netanyahu’yu alkışlayan ABD Temsilciler Meclisi de bir Nazi meclisidir. Kundaktaki bebekleri, sokaktaki çocukları, camide namaz kılanları, un kuyruğundaki aç insanları öldürenler bu şeytani ittifaktır. Soykırımı sürdürmesi için tetikçi Siyonistlere silah veren bunlar değil mi? Parayı bunlar vermiyor mu? Soykırımı gizleyen, protestoları yasaklayan bunlar değil mi? Gazze kasabı, Hitler artığı Netanyahu ABD Temsilciler Meclisi’nde konuşturulup, öldürdüğü çocuklar için dakikalarca ayakta alkışlanmıyor mu? Melekler lanet ederken, şeytanlar da alkışlıyor” diye konuştu.

“ABD’nin de İsrail’in de Batı’nın da canı cehenneme”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tehdit eden siyonist rejimin Dışişleri Bakanı İsrael Katz’a tepki gösteren Yalçın konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Soykırıma dur diyen Cumhurbaşkanımızı hadsizce, alçakça ve namussuzca tehdit ediyorlar, bu kuru tehditlerle milletimizi ve Cumhurbaşkanımızı sindireceklerini sanıyorlar. Hadi oradan! Hadi oradan! ABD’nin de İsrail’in de Batı’nın da canı cehenneme! Bu meydanı dolduran on binlere soruyorum: Bu soysuz tehditlere pabuç bırakacak mıyız? Onlar çocuklarımızı öldürerek bu davayı bitireceklerini, direniş liderlerini şehit ederek özgürlük ateşini söndüreceklerini, direniş ruhunu bitireceklerini sanıyorlar. Oysa sadece kendi kuyularını kazıyorlar, kendi kahredici sonlarını hazırlıyorlar. Filistin’de Haniyeler bitmez! Şeyh Ahmed Yasinler bitmez! Yahya Ayaşlar, Rantisiler bitmez! Bir Haniye gider, bin Ebu Ubeyde gelir bin Ebu Ubeyde! Sanıyorlar ki burada hamaset yapıyoruz. Biz Bugün burada ve 81 ilde hamaset için toplanmadık. Mazlumlara, şehitlere, Filistin’e, Aksa’ya sadakat için toplandık.

Eylemlerin Ankara ayağında ise on binlerce vatandaş akşam namazını müteakip Tuğba Altınok Camii’nden ABD’nin Ankara Büyükelçiliği önüne Türk ve Filistin bayrakları ile sloganlar eşliğinde yürüdü. Soykırımın finansörü ve faili ABD protesto edildi. Diğer Anadolu kentlerinde de şehir meydanları Kudüs sevdalılarınca dolduruldu. Eylemler basın açıklamaları ve edilen duaların ardından tamamlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri