Memur Haber Bekliyor

Bakanlar Kurulu, iki hafta aranın ardından Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında memur maaş zamları ve sel felaketleri için toplandı..

Bakanlar Kurulu iki hafta aranın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kabinenin gündeminde memur maaş zamları, sel felaketi ve dış politika var.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı, saat 14.20'de başladı.

Toplantıda, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun geçen hafta gerçekleştirdiği Mısır, Ürdün ve İran ziyaretleri hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

Davutoğlu ayrıca Ermeni açılımına ilişkin siyasi partiler ile başlattığı istişare süreci hakkında da kabine üyelerine değerlendirmelerde bulunacak.

Memur maaş zamları için gözler Bakanlar Kurulu'nda. Memurlar ile yapılan görüşmede uzlaşma sağlanamamıştı.

Hükümet yüzde 2.5 + 2.5'luk zam önerisinde ısrar etti. Bakanlar Kurulu'nda, 2010 yılında memura yapılacak zam oranının karara bağlanması bekleniyor.

Toplantıda ayrıca, Marmara'da yaşanan sel felaketi de gündemde olacak. Bölgenin durumu atılması gereken adımlar yapılacak yardımlar konuşulacak.

Ve demokratik açılım. Kabine gelişmeleri gözden geçirecek. YÖK'ün Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Türkiye'de Yaşayan Diller Enstitüsü kurulması yönündeki tavsiye kararı da toplantıda gündeme gelebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri