Meclis'te vekillerin yumrukları sıkılı

TBMM'de AK Parti ile MHP arasında yine gergin dakikalar yaşandı. Bakan Atalay, öyle bir laf söyledi ki yumruklar sıkıldı.

MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal'ın, "AKP hükümeti dış odakların taşeronu gibi iş yapmaktadır" sözleri TBMM Genel Kurulu'nda tartışma yarattı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MHP sıralarından laf atılması üzerine, "Dövmek sizin işiniz" dedi.

Genel Kurul'da, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın kurulmasına ilişkin yasa tasarısının görüşmeleri sürüyor.

Tasarıyla ilgili söz alan Bal, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a hitaben, yapılan icraatların kamu düzeni ve sosyal barışın temellerine dinamit koymakla eşdeğer olduğunu söyledi.

Ülkenin bir kargaşa ve kaos ortamına sürüklendiğini savunan Bal, "Yapmak istediklerinizin neticelerini düşündükçe dehşete kapılmamak mümkün değil. Hükümet olarak toplumsal ayrışmaya sebebiyet veren icraatların acı meyvelerini tüm Türkiye sathında görüyoruz" dedi.

Hükümetin terörle mücadele konusunda hiç samimi olmadığını kaydeden Bal, "Terörün ancak teröristin talepleri karşılandığında biteceği anlamına gelen PKK açılımı, bu Hükümetin dört elle sarıldığı yegane yoldur. Bu açılımı dikkatle incelediğinde muhtevasının PKK kanlı terör örgütünün katil lideri tarafından çeşitli vesilelerle ortaya konulan talep ve şartlarla birebir örtüştüğü herkesin malumudur. İmralı canisinin terörün sona ermesi için ortaya koyduğu şartlar, hükümet tarafından adeta talimat olarak algılanıp açılım programı adı altında uygulamaya konulmak istenmektedir. Kurulması düşünülen müsteşarlığın da bu maksada uygun çalışmalar yapmasından endişe duyuyoruz" diye konuştu.

Bal, "AKP Hükümeti, bu açılım projesiyle kamuoyunda gördüğü büyük tepki üzerine kendini hedef olmaktan çıkarmanın yollarını arıyor. Oluşturulacak müsteşarlık bir devlet kuruluşu olarak AKP'nin, PKK açılım programını sahiplenecek, böylelikle AKP kamuoyu tepkisinden kurtulmuş olacaktır" dedi.

Bal, AKP hükümetinin dış odakların memuru, taşeronu gibi iş yaptığını

YİNE TARTIŞMALI SAATLER

Söz isteyen MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ile "sesini yükselttiğini" iddia ettiği Başkanvekili Yılmaz Pakdil arasında kısa süre tartışma yaşandı. Pakdil, sesini yükseltmediğini belirterek, Şandır'a söz verdi.

Şandır'ın konuşması sırasında, AK Parti sıralarından söz atıldı. Şandır, "Bu açılım size göre kardeşlik açılımı olabilir, ama bu açılım bu hükümetin ayıbıdır. Bu açılım, Türkiye'yi etnik temelde ayrıştırıp, çatıştıran bir açılımdır. Sokaklar bunu göstermektedir. Hep beraber izliyoruz sokakları. Ayıp olan sizin yaptığınızdır, ayıp olan Habur'da yaşananlardır" dedi.

Atalay'dan MHP'ye: "Dövmek işiniz"

Sataşma nedeniyle söz alan İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise muhalefetin hakaret niteliğinde şeyler söylediğini belirtti.

Atalay, "(PKK liderinin taleplerini talimat olarak alan...) Böyle bir sözü hiçbir milletvekiline, Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir vatandaşına yakıştıramıyorum" dedi. MHP sıralarından laf atılması üzerine Atalay, "Dövmek sizin işiniz" dedi.
Bu arada MHP ve AK Parti milletvekilleri arasında karşılık sataşmalar yaşandı. Ayağa kalkarak hareketlenen AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ı, AK Parti Grup Başkanvekilleri Suat Kılıç ve Mustafa Elitaş sakinleştirdi. Tartışmaların sürmesi üzerine Atalay, Pakdil'e dönerek "Sayın Başkan müdahalede bulunun" dedi.

Bir süre devam eden tartışmanın ardından konuşmasını sürdüren Atalay, "Bu bir yıkım projesi değil, yapım ve kardeşlik projesidir. Bu bir restorasyon projesidir. İnsafsız suçlamalar yapmayalım. Yüz yüze bakıyoruz. 'Hükümeti terör örgütünden talimat alıyor' diye suçlarsanız yazık edersiniz, ülkeye yazık edersiniz" diye konuştu.

CNN Türk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri