Mecliste Açılım Gerginliği

Demokratik açılım Meclis'te görüşülmeye başladı. 10 Kasım tarihine tepki gösteren muhalefet ile iktidar milletvekilleri arasında tartışma çıktı...

'Demokratik Açılım'' konusunda genel görüşme önergesinin ön görüşmelerine TBMM Genel Kurulunda başlandı. Oturuma Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin başkanlık yapıyor.

MHP, 'Açılım'ın danışma kuruluna sevk edilmesi için önerge verdi. MHP'li Şandır, 'Kime meydan okuyorsunuz? neden 10 Kasım' diye sordu.

Bu önergeye karşı söz alan AK Parti Milletveliki Avni Doğan, danışma kuruluna sevk önerisine karşı olduğunu dile getirdi. Konuşmasında 'darbecileri alkışlayanlar var' dedi. Bunun üzerine CHP sıralarından itirazlar yğkseldi. ortam bir anda gerildi.

Mehmet Şandır'a da sana CHP ağzı ile konuşmak yakışmıyor dedi.

CHP'li Anadol, 'Sayın Doğan, CHP'yi darbecileri alkışlamakla suçladı özür dilesin' dedi.

MHP'li Şandır daha sonra söz alarak milletvekili Avni Doğan'a 'bizimle ilgili sözleriniz size aynen iade ediyorum' dedi.

TBMM Genel Kurulunda, ''Demokratik Açılım'' konusunda genel görüşme önergesinin ön görüşmeleri başladı. Meclis'Te önce gündemdışı konuşmalar yapılacak.

"Demokratik Açılım"la ilgili olarak İçişleri Bakanı Beşir Atalay, konuyla ilgili bilgi verecek. Atalay'ın ardından AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve DTP Grup Başkanvekili Gültan Kışanak, partisinin görüşlerini açıklayacak.


Öte yandan taş atan çocuk suçlulara ilişkin düzenlemeyi de içeren Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu.

aktifhaber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri