Meclis çalışanına küresel kriz zammı

KÜRESEL kriz nedeniyle Meclis'te çalışan sekreter, danışman ve memurlara aylık 350 YTL'ye varan oranlarda zam geliyor. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın talimatı doğrultusunda Meclis çalışanlarına zam yapılmasına ilişkin çalışma yapıldı.

Toptan, Meclis personeline yapılacak zamla ilgili soruya, şu cevabı verdi: 'Evet zam yapılmasına ilişkin çalışma yürütüyoruz. Çalışanlarımıza uzun süredir bir zam yapılmamıştı. Ayrıca devlet memurlarına yapılan zam oranı TBMM personeline de yansımadı. Bu nedenle Salı günü bu zam kararını almak için olağanüstü Başkanlık divanı toplantısı yapacağız ve bu kararı alacağız. Hazırlıklar ve hesaplamalar yapıldı. Yapılacak zam ile çalışanlarımıza vereceğimiz zam 350 YTL'yi bulacak.'

Herkese 200 YTL


TOPTAN tüm personele seyyanen 200 YTL maaş zammı verileceğini açıkladı. Yapılan çalışmaya göre her çalışana ulaşım bedeli olarak 90 YTL'lik toplu taşıma bileti de verilecek. Ulaşım bedelini de maaşa zam olarak yansıtmayı düşünen TBMM yönetimi, yasal engel ile karşılaştığı için çalışanlarına bilet verecek.
Star

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri