MEB'in Sorunlarını "Okul Yönetim Komisyonu" Çözecek!

MEB'in Sorunlarını "Okul Yönetim Komisyonu" Çözecek!

Yaklaşık 60 yıldır bakanlık bürokratları, okulu en son bitirdiği okulda gören kişiler tarafından oluşmakta. Hal böyle olunca da bekara k... boşamak kolay oluyor. Görülen o ki bürokratlarda değişim olmayacak.

Sayın bakan da eğitime, okula çok uzak  ama  bir şeylerin yolunda gitmediğinin ve acil düzeltilmesinin gerektiğinin  farkında. Kurum yapılarını çok iyi bilmediğinde de düzeltmeye yanlış yerden başladı ya da yanlış tarafa yönlendirildi.

Sayın bakanım çok acil okul müdürlerinden oluşan, sendikasına görüşüne bakılmaksızın bir komisyon kurunuz ve onlarla yapacağınız projeleri atacağınız adımlara karar verininiz. Onlar sizi yanıltmayacaklardır. Yıllardır bu kurumlarda bu kişiler sadece okul müdürlüğü yapmamışlardır. Bazen baba, bazen anne bazen iyi bir kardeş bazen memur bazen  hizmetli olmuşlardır. Kendi çabaları ile bir şeyleri yoluna koymaya çalışan bu emektar insanlar okulunu bir adım öne taşımak için her türlü sorumluluğu üstlerine almışlardır. Bu insanları sorumlulukları vardır ama yetkileri yoktur.

Sayın bakanım okul müdürlerinden oluşturacağınız okul yönetim komisyonu size okulların açılışında kapanışına kadar her türlü sorunu çok iyi anlatacak ve çözümlerinde sunacaklardır. Düşünün ki okulların hiçbir kademesinde çalışmamış olan bir genel müdür  nerden bilir okul harcama bütçesinde hangi kalemlerin olduğunu yada sözleşmeli bir öğretmenle eğitim öğretime devam etmeye çalışmanın ne kadar zor olduğunu.

 

Saygılarımla

Eğitim Yöneticisi

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri