MEB'in köstebeği öğretmen çıktı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 687 bin öğretmenin kişisel bilgilerini çalarak internet sitesinde yayınlayan kişinin yakalandığını ve savcılığa teslim edildiğini açıkladı. Çelik, köstebeğin merkez teşkilatında görevli bir öğretmen olduğu bilgisini verd

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 687 bin öğretmenin bilgilerinin çalınmasıyla ilgili Bakanlık merkez teşkilatında görev yapan bir öğretmenin gözaltına alındığını belirterek, “Maalesef köstebek kendi içimizden bir görevli” dedi. Çelik, öğretmen atamalarının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretmenlerin bilgilerinin çalınmasıyla ilgili haberlerin basına da yansıdığını hatırlatarak, bu konuda soruşturma yaptıklarını bildirdi. Çelik, şunları söyledi:

MAALESEF İÇİMİZDEN BİRİ

“Bakanlığımız ilgilileriyle emniyet arasında iyi bir koordinasyon sağlandı. Kısa sürede, bu bilgileri alan ve bunun servisini yapan kişi yakalandı. Maalesef köstebek kendi içimizden bir görevli. Savcılığa sevk edildi, gözaltında. Sorgulaması devam ediyor. Sorgulama aşamasında olduğu için ismini vermenin doğru olmadığını düşünüyoruz."

HEDEFİ ARAŞTIRIYORUZ

"Sorgulama bittikten sonra zaten bunu kamuoyuna açıklayacağız. Kısa sürede kişinin bulunması ve sistemimizin hacklenmemiş olması, bizi son derece sevindirdi. Bunu hangi amaçla yapmış, tek başına mı yapmış, birileriyle işbirliği halinde mi yapmış, aldığı bilgileri ne yapacaktı, niçin kullanacaktı, bunların hepsi savcılık sorgulamasında ortaya çıkacak.”


KESİN ÇÖZÜM YOK

Çelik, soru üzerine öğretmenlerle ilgili kişisel bilgilere çalan kişinin Bakanlık merkez teşkilatında çalışan bir öğretmen olduğunu ifade etti. “Sistemi daha güvenli hale getirdiniz mi?” sorusuna Çelik, “Dünyanın en güvenli sistemlerinin başında da bir adam vardır. Neticede bu görevli birisiyse bununla ilgili olarak dünyanın hiçbir yerinde maalesef yüzde yüz çözüm üreten bir güvenlik sistemi yoktur. Ama söz konusu kişi yine sistemimiz sayesinde yakalanmıştır” karşılığını verdi.


Mahrem bilgiler

687 bin öğretmenin il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetim Bilgi Sistemi'ndeki (İLSİS) tüm verilerinin geçtiğimiz günlerde ünlü bir paylaşım sitesinde paylaşıma açıldığı ortaya çıkmıştı. Verilerde öğretmenlerin T.C. kimlik numaraları, isimleri, çalıştıkları okullar gibi sadece il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde yer alması gereken bilgiler yer alıyordu. Bilgilerin saklandığı serverların hangi ülkede olduğu tartışma konusu olurken bakanlık “Sadece herkesin ulaşabileceği bilgiler çalındı. Sicil puanları gibi kapsamlı bilgilere giriş yapılamamış. Konunun hack olup olmadığı araştırılıyor” demişti.
yenişafak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri