MEB'in gözü 'şeker' çocuklarda

MEB'in gözü 'şeker' çocuklardaa

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), Sağlık Bakanlığı ve Çocuk Endokronolojisi ve Diyabet Derneği ile ortaklaşa yürüteceği proje kapsamında okullarda şeker hastası çocuklar için özel uygulamalar başlatacak. MEB, Sağlık Bakanlığı ve Çocuk Endokronolojisi ve Diyabet Derneği arasında 'Okullarda Diyabet Eğitim Programı'' protokolü imzalandı. Protokolle, öğretmenlerin çocuklarda diyabet bulguları ve diyabetli çocukların okulda bakımı konularında eğitilmesi yoluyla, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamında yürütülecek faaliyetler 2010-2011 öğretim yılı başından itibaren 3 öğretim yılı boyunca devam edecek. MEB'e bağlı tüm özel ve resmi örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki öğretmen, öğrenci ve velileri, çocuklarda diyabetin erken tanısı ve okulda diyabetli öğrencilerin bakımı konularındaki yeterliliklerini geliştirme çalışmalarını ilişkin afiş, broşür ve okulda diyabet bakımı rehberi gibi eğitim materyalleri hazırlandı.
Tip 1 diyabetli (şeker hastalığı) çocukların tedavisinde kan şekerinin yakın takibi ve uygun şekilde insülin tedavisinin önemli olduğunun vurgulandığı rehberde, bu yakın takibin 7 gün 24 saat sürdürülmesi dolayısıyla okul saatlerinde de kan şekeri bakılmasının ve insülin yapılmasının gerekli olduğu belirtildi. Diyabetli çocukların okul yaşamlarının iyileştirilmesi için de bazı önlemler alınacak. Buna göre, okullarda kan şekeri ölçümüne ve insülin yapılmasına izin verilecek. Okullarda bunun için uygun mekanlar oluşturulacak.

15 bin öğrenci diyabetli
Çocukluk çağının sık görülen kronik hastalıklarından biri olan Tip 1 diyabetin tedavisinde insülün kullanılıyor, hastalık kan şekeri takibi gibi uygulamaları nedeniyle yakın takip gerektiriyor. Türkiye'de çoğu okul yaşında 15 bin civarında diyabetli çocuğun olduğu ve her yıl 1500-1700 civarında çocuğa da Tip 1 diyabet tanısı konduğu tahmin ediliyor
akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri