MEB'den Uzman Öğretmenlik Açıklaması

MEB binlerce öğretmenin merakla bekledği konulardan birisi olan "öğretmenlik kariyer basamaklarında yükselme uygulaması (uzman öğretmenlik) konusunda açıklama yaptı.

Öğretmenlik kariyer basamaklarında yükselme uygulamasına dayanak teşkil eden bazı kanunlarda değişiklik yapan 5204 sayılı Kanunun bazı hükümleri Anayasa Mahkemesince iptal edilmiştir. Bilindiği gibi, Anayasa Mahkemesinin gerekçesi henüz yayımlanmıştır. (m.b.)İptal kararı ile gerekçenin yayınlanması arasında uzun bir süre geçmiştir. Bu süreçte Bakanlık olarak bir işlem yapabilmemiz hem teknik olarak mümkün olmadığı gibi, yüksek mahkemenin kararını da görmezden gelmek mümkün olamazdı. Gerekçe yayınlandıktan hemen sonra Genel Müdürlüğümüzce ve Hukuk Müşavirliğimizce değerlendirme çalışmaları derhal

başlatılmıştır. Bu yönde alınacak kararlar doğrultusunda yapılması gerekenler zaman geçirilmeden yapılacaktır. Öğretmenlerimizin rahat olmalarını, herhangi bir endişeye kapılmamalarını özellikle istiyorum. Bu konuda onların yararına olacak kararları alacağımızdan endişeleri olmamalıdır.

memurlar.biz

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri