MEB’DEN TELEFONLU ATAMA (!) DÖNEMİ...

MEB’DEN TELEFONLU ATAMA (!) DÖNEMİ...

 

Sendikamıza ulaşan gayri resmi bilgilere göre eş durumu özründen yer değiştirme talebinde bulunup ta eşinin yanına yer değiştiremeyen öğretmenlerden bir kısmının telefonlarla aranarak eşinin bulunduğu yerleşim biriminde “geçici memurluk” görevi teklif edildiği öğrenilmiştir. Eş durumu özrü bulunduğu halde MEB "il emrini" kaldırması dolayısıyla eşinden ve çocuklarından ayrılan eğitim çalışanlarını önce çaresizliğe sonra da kendi bulduğu formüllere mahkum etmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığının ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün internet sayfalarında duyurulmayan ve duyuru metnini sadece Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sayfasında bulabildiğimiz böyle bir uygulamanın MEB tarafından sanki eğitim çalışanlarına bir lütuf gibi sunulması ve onların meslekleri ile aileleri arasında bir tercihe zorlanması kabul edilemez. Üstelik uygulamanın diğer atama ve yer değiştirmelerde olduğu gibi MEB'in resmi sayfalarından değil de el altından ve telefonlar edilerek yapılıyor olması da asla kabul edilemez.

Eş özrü nedeniyle tayin talebinde bulunup ta henüz tayini çıkmamış yaklaşık 1500 kişinin tamamına istekleri doğrultusunda yer değiştirme hakkı verilmesi gerekirken MEB'in bunu sadece bir kısım çalışanlara telefonla teklif etmesini ve akşam saat 18.00'e kadar tamamlamalarını istemesini anlamak gerçekten zordur. MEB bu uygulama ile kendi mağdur ettiği eğitim çalışanlarına sanki lütufta bulunmaktadır.

Son zamanlarda MEB’in yapmayı alışkanlık hale getirdiği garip uygulamalara böylece bir yenisi daha eklenmiştir. Demokratik ülkelerde bu tür uygulamaların böyle telefonlarla değil, şeffaf ve açık bir şekilde yapılması gerektiğini MEB yetkililerine bir kez daha hatırlatıyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak kırk katır mı kırk satır mı tercihine zorlanarak mağdur olan eğitim çalışanlarının yanında olacağımızın bilinmesini isteriz.

 

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü sayfasındaki duyuru için tıklayınız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri