MEB'den Okullara İkinci 'Yönetici'

MEB Yönetici atama yönetmeliğini yıllardır bir türlü çıkaramayınca okullara yeni bir yönetici türü atamaya karar verdi. Evet okullarda artık bir yöneticimiz daha olacak..

Okullara İkinci Yönetici

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda enerjinin etkin kullanılması, enerji israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin Millî Eğitim Bakanlığı bütçesi üzerindeki yükünün azaltılması ve çevrenin korunması için enerji kullanımında verimliliğin artırılması amacıyla "enerji yöneticisi" görevlendirilmesi ile ilgili yönetmelik yayınladı.

MEB Kendi personeli içerisinde ki mühendislerden ya da hizmet satın alma yöntemiyle okullara 'enerji yöneticisi' atayacak.

"Enerji yöneticileri" yönetmelik ile belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde enerji yöneticisi olarak görevlendirilecek ve enerji yöneticisi sertifikası almak üzere eğitim m.b. programlarına katılacaklar.

Enerji yöneticilerinin belirlenmesinde mühendislik alanında eğitim görmüş olanlara öncelik verilecek yöneticiler teknik eğitim fakültelerinin elektrik veya elektrik-elektronik, makine bölümlerinde lisans eğitimi almış olanlar arasından belirlenecek ve bu kişilerin sertifikalandırılmaları amacıyla Yönetmelik çerçevesinde yürütülen enerji yöneticisi eğitimlerine katılımı sağlanacak.

Okullardan sorumlu olarak görevlendirilen enerji yöneticileri Yönetmelik ile belirlenen enerji yönetimi ile ilgili görev, sorumluluk ve faaliyetlerin yanı sıra konuyla ilgili valiliklerce verilecek "diğer" görevleri de yürütecekler.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri