-Meb’den Kampanya Tanıtımına 1 Ayda 4 Milyon Ytl

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 8 Eylül'de başlanan Ana-Kız Okuldayız Okuma-Yazma Kampanyası için 5 milyon YTL kaynak ayrıldığını, ancak 1 ayda 4 milyon YTL'sinin harcandığını açıkladı.

Çelik, kaynağın “erken” harcanması nedeniyle ek olarak harcamaların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu ve Eğitime Destek Kampanyası fonundan yapılmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 8 Eylül'de başlanan Ana-Kız Okuldayız Okuma-Yazma Kampanyası için 5 milyon YTL kaynak ayrıldığını, ancak 1 ayda 4 milyon YTL'nin kampanyanın tanıtımı için harcandığını açıkladı. Kampanya kapsamında ayrıca kurs bitirenlere promosyon dağıtılacak.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 6 Ekim'de “Promosyon Dağıtımı” başlığı ile 81 il valiliğine bir yazı gönderdi. Bakan Çelik, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın liderliğinde 8 Eylül 2008 tarihinde başlatılan Ana-Kız Okuldayız Okuma-Yazma Kampanyasına yönelik olarak kurslarda başarılı olan ve belge almaya hak kazananlara ödül verileceği anımsatıldı. Yazıda, ödüllerin dağıtılmasına ilişkin iş ve işlemler hakkında açıklama yapılacağının bildirildiği kaydedilerek, “Kurslarını başarı ile bitirenlere belgelerinin düzenlenecek törenle, promosyonların ise Halk Bankası Genel Müdürlüğü tarafından verileceği belirtilmiştir.

-BÜTÇE BİR AYDA HARCANDI, EK PROMOSYON BÜTÇESİ TEŞVİK FONUNDAN-

Türkiye Halk Bankasının 4 yıl sürecek olan kampanyaya sağladığı finans desteği devam etmektedir” denildi. Bakan Çelik söz konusu bankanın kampanya süresince harcamayı taahhüt ettiği 5 milyon YTL'lik bütçenin 4 milyon 12 bin 967 YTL'lik bölümünün bir ay içinde harcandığını açıklayarak, “Bu nedenle, 2008-2009 öğretim yılı faaliyetleri için dağıtılacak promosyonların Türkiye Halk Bankası tarafından verilmesi mümkün olamamaktadır” denildi. Bakan Çelik, dağıtılacak promosyonların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonundan karşılanmasını ayrıca, Eğitime Destek Kampanyası için Ziraat Bankası şubelerinde açılan hesaplarda “kalmış” paranın kullanılması suretiyle verilmesini istedi. Çelik, ayrıca promosyonların dağıtımında bir kez promosyon almış kursiyerlere ikinci kez verilmemesi gerektiğini kaydetti.(ANKA)

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri