MEB’den Ek Atama Açıklaması Bekleniyor!

MEB, 19 Eylül itibariyle 40 bin öğretmen atamasını gerçekleştirdi. 39 bin 642 kadroya atama yapılırken 358 kadro boş kaldı. Şimdi gözler ek atama haberlerine çevrilmiş durumda.

MEB, 19 Eylül itibariyle 40 bin öğretmen atamasını gerçekleştirdi. 39 bin 642 kadroya atama yapılırken 358 kadro boş kaldı. Şimdi gözler ek atama haberlerine çevrilmiş durumda. 
Boş Kalacak Kadrolar Belirlenecek!

Öncelikle şunu belirtelim: Ek atamanın yapılıp yapılmaması Bakanlığın kararına bağlıdır. Bizler kesin yapılacak diye bir ifade kullanamayız. Ek atama yapılırsa ne kadarlık bir alım yapılacağı ise boş kontenjan sayısı + görevine başlamayan öğretmenlerin sayısıyla belli olacaktır.

MEB, 10 Gün İçinde Karar Verecek!

19 Eylül’de öğretmen atamaları yapıldı. Yeni atanan öğretmenler göreve başlamaya devam ediyor. Atama tarihinden sonra öğretmenlerin yasal olarak 15 günlük işe başlama süresi vardır. Bu sürenin ardından MEB’den bir duyuru elbette yapılacaktır. Bu tarihe kadar ek atama yapılmayacak şeklinde resmi açıklama gelmemesi ve geçen yıllardaki veriler ek atama umutlarını arttırmaktadır.

Branşçıların Yüzü Gülecek Mi?

40 bin öğretmen atamasında sınıf öğretmenliğine kontenjanın fazla ayrılması branş öğretmenlerinin tepkisini çekmişti. Bazı illerde eylemler yapılmıştı. MEB, bütün bunları izlemiştir ve gereken notları almıştır. Olası bir ek atamada branş ağırlıklı bir alımın olacağı muhakkaktır. Ancak alım sayısı öğretmenleri memnun edecek mi diye soracak olursak, atanamayan öğretmen adayları hiçbir şekilde memnun olmayacaklardır.

Ek Atama Nasıl Olabilir?

Daha önceki haberlerimizde 2 şekilde yapılabileceğinden bahsetmiştik: Yeni tercih almadan 26. tercihi işaretleyenlerden atama yapılabilir veya yeniden tercihler alınabilir. Hangi yöntemin uygulanacağı alım sayısına bağlı olacaktır.

Şubat Ataması Sürekli Gündemde Tutulacaktır!

Şubat ayında öğretmen alımı yapılıp yapılmayacağından ziyade alınacak öğretmen sayısı konuşulmalıdır. Şubat’ta 10-15 binlik bir alım için hiçbir yasal engel bulunmamaktadır. Ancak beklentiler 10-15 binin çok daha üzerindedir. Öğretmen adaylarının yapacağı çalışmalar ve etkinlikler sayının belirlenmesinde etkili olacaktır.

Öğretmen Adaylarındaki Yığılma Nasıl Önlenecek?

Tüm branşlarda öğretmen adayı sayısı gün geçtikçe artıyor. Belli branşlardaki yığılmalar önlenemiyor. İki türlü çözüm getirilebilir: Birincisi; tüm alanların açık öğretim programları, ikinci öğretimleri kapatılarak öğretmen adayı sayısını düşürebiliriz. İkincisi; yığılma olan alanların kontenjanları azaltılarak pedagojik formasyon alan kişi sayısını azaltabiliriz. MEB’in bu konuda adım atıp atmayacağı öğretmen strateji belgesi yayımlandığında belli olacaktır. Yani Aralık ayında atılacak adımları resmen öğrenmiş olacağız.

Gazetekamu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri