Öğrencilerin sıklıkla başvurduğu "ders kırma" yöntemini bu kez öğretmenlerin uyguladığı ortaya çıktı. Haber Türk'ten Lütfi Erdoğan'ın haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin kendilerini geliştirmeleri amacıyla düzenlenen hizmet içi eğitim faaliyetlerine kursiyer / katılımcı olarak çağrılan çoğu personelin, ikamet ettikleri yerlerden istirahat raporu aldığını belirledi.
Gönderilen sağlık raporlarını mercek altına alan bakanlık, incelemenin ardından önemli tespitlere ulaştı, raporların faaliyetin başladığı günün ilerleyen saatlerinde alındığı dikkat çekti.
Bunun üzerine MEB ilgili birimlere, personelin disiplin soruşturmasına maruz kalabileceği uyarısında bulundu.
YENİ SİSTEM KURULACAK
MEB, bu saptamanın ardından hizmet içi eğitim sisteminin verimliliğini tekrar gözden geçirmeye karar verdi. Hizmet içi eğitim planlamaları, öğretmenlik genel ve özel alan yeterlilikleri, çalışanların talepleri, birimlerin ihtiyaçları, denetim raporları ve birimlerce tespit edilen sorun alanları dikkate alınarak yapılacak.
Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA), öğrencilerin yanı sıra öğretmenler tarafından da kullanımı artırılacak ve etkin kullanımının sağlanması için öğretmenlere hizmet içi eğitimler verilecek.
Hizmet içi eğitimler sonunda faaliyetlerin etkinliğinin analiz edilmesine yönelik bir izleme değerlendirme sistemi geliştirilecek.
300 SEMINER YAPILDI AMA...
MEB'in verilerine göre, 2014 sonu itibarıyla kurumda 852 bin 66 öğretmen görev yapıyor. Geçenyıl, öğretmenler için merkezden düzenlenen 300 hizmet içi eğitim faaliyetine 28 bin 416 öğretmen,
bölgesel olarak düzenlenen faaliyetlere ise 336 bin 928 öğretmen katıldı. Hizmet içi eğitim konuları arasında insan hakları,bilgisayar kullanımı, rehberlik, FATİH Projesi, okuma kültürü ve Z kütüphane, ölçme değerlendirme, yenilenen öğretim programları, problem çözme teknikleri, aile eğitimi, proje hazırlama teknikleri, sunum teknikleri gibi birçok konu yer alıyor.