MEB'de şube müdürlüğü için kıyasıya yarış var

MEB'de hareketlilik başladı. Şube müdürlüğü görevlendirmeleri illeri hareketlendirdi..

İllerde şube müdürlüğü sayısının 13'e çıkarılması ve bazı ilçelerde de şubemüdürlğüğü sayısının artmasıyla beraber atama hareketliliği başlamış durumda. Özellikle birçok büyükşehir il merkezine haddinden fazla başvuru var. Siyasiler veetkili sendikalar ciddi bir hareketlilik içerisindeler.

Şu bilinmelidir ki şube müdürlüğü kadrolarına sınavsız atanma mümkün değildir. 76. maddeyle yapılacak atamaların tamamı mahkeme yoluyla iptal edilecektir. Uzun yıllar mahrumiyet bölgesinde çalışan ve merkeze gitmeyi bekleyen yöneticiler böyle bir haksız atama durumunda kesinlikle mahkemeye gideceklerini belirtiyorlar.

Bu durumda şu yapılabilir: Şube müdürlerinin yer değiştirme talepleri yerine getirilir veya ilçe müdürlerinden isteyenlerin kadroları şube müdürlüğüne kaydırılabilir.

İlerleyen dönemde şube müdürlüğü kadrosunun da 'Görevde Yükselme' çerçevesi dışına çıkarılacağı konuşuluyor. Şube müdürlüğünün olmadığı bir görevde yükselme sınavının yapılması zaman ve emek kaybı olacaktır.

Duyumlarımıza göre tüm açık görevler doldurulduktan sonra Nisan ayında yönetmelik çıkacak ve yazın da rotasyon yapılacak. Ancak rotasyondan önce tüm kadroların doldurulması sonrası yöneticiler nerelere gidebilecekler doğrusu merak konusu.


Metin KOÇER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri