MEB'de nasıl bürokrat olunur?

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer YILDIZ, yakın mesai arkadaşı hemşehrisinin görevlendirmesini uzatacak mı?/uzatabilecek mi?

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer YILDIZ tarafından 2009 yılı Eylül ayında İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nde olmayan kadroya Müdür Yardımcısı olarak valilik oluruyla görevlendirilen Şerafettin TURAN aynı yıl sınav kazanmadan Arnavutköy ilçesindeki bir okula müdür yardımcısı, ardından İstanbul Milli Eğitime 76. maddeden şube müdürü olarak atanmıştı.
 
 
Şube müdürlüğüne atandıktan sonra açılan davalar neticesinde şube müdürlüğü mahkeme kararıyla iptal edilmekte iken dönemim Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU-BAŞ-'ın ihsanıyla 76. maddeden hiç idareciliği olmamasına rağmen, Adalar ilçe müdürü Metin TAŞDEMİR bir hülle ile  İl Milli Eğitime Müdür Yardımcısı yapılmış aynı gün (1 Haziran 2011) Şerafettin TURAN'da Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu. Bundan sonra TURAN İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünde GENEL KOORDİNATÖR olarak İstanbulun eğitimini yönetmeye başlamıştı.
 
Bakan Dinçer'in Sözü İstanbul'a Ulaştı Mı?
 
 
Buraya kadar herşey normal gitse de Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER göreve geldikten sonra yayınladığı genelge ile norm kadro fazlası görevlendirmeleri iptal edince 01/12/2011'de norm fazlası olarak görevlendirmesi sona eren Şerafettin TURAN yeniden İl Milli Eğitime Valilik görevlendirmesi yaparak dönmek istemiş ancak bu girişimi kamuoyuna yansıyınca tepki çekeceği düşünüldüğünden olsa gerek vazgeçilmiştir.
 
Eğitim camiasında, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer YILDIZ'ın Bakan Dinçer'in emrine rağmen bu duruma çözüm aradığı ve görevlendirme yoluna gideceği iddia ediliyor.
 
İl Milli Eğitim Müdürlerinin atama kararnamelerinin Bakanlar Kuruluna geldiği bu günlerde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer YILDIZ'dan kamuoyu, bu konu ile ilgili olarak bir açıklama beklemektedir.
 
 
Şerafettin TURAN hangi saikleri nedeniye İstanbul eğitiminin vazgeçilmez kişisi haline gelmiştir?  İstanbul eğitiminin derslik açığı, öğretmen açığı,öğrencilerde madde bağımlılığının artması gibi sorunları dururken 17 milyonluk İstanbul'da o makama getirilebilecek başka kimse yokmuydu ki bunca çaba ve zaman bu kişinin ataması için harcandı? Sayın Turan bundan sonra Adalar'daki görevine devam edecek midir yoksa tarafınızdan yine görevlendirilecek midir? Bu durum dolayısı ile tüm eğitim camiasının tepkisini üzerinize çektiğinizin farkında mısınız?
 

Memurlar.biz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri